Capinordic Bank-dom kan få konsekvenser i andre sager

Tirsdagens dom i sagen mod Capinordic Bank kan få konsekvenser for de resterende sager, som Finansiel Stabilitet (FS) kører mod ledelserne i en række krakkede banker.

Det mener advokat Søren Bergenser, der er specialiseret i erstatningsretlige sager og pengeinstitutters retsforhold, ifølge Dagbladet Børsen.

Capinordic-sagen er den første af FS' otte banksager, der blandt andet inkluderer ankesager mod Roskilde Bank og Amagerbanken, hvor Højesteret skal vurdere, hvordan kreditsagsbehandlingen skal foregå.

En fællesnævner i de otte sager er store udlån til ejendomssektoren, og Højesteret skal ifølge Søren Bergenser tage stilling til ledelsers forpligtelser ved kreditgivning.

»Selv om sagerne er forskellige, har de et fælles korpus, og dem tager Højesteret nu stilling til. I de øvrige sager, der kører i systemet, er man nødt til at rette ind efter den dom, der kommer,« siger Søren Bergenser til Dagbladet Børsen.

Ifølge Søren Bergenser handler tirsdagens retssag om spørgsmål, der berører hele bankkomplekset, og således kan Capinordic Banks sag få afgørende betydning for de resterende banksager.

FS kræver 185 mio. kroner i erstatning af tidligere bestyrelsesmedlemmer og bankdirektør i Capinordic Bank.

/ritzau/FINANS