Business Update: Verdens dyreste bøffer og større bøder til bankerne

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen og skatteminister Karsten Lauritzen holder pressemøde om hvidvask i Erhvervs- og Vækstministeriet sammen med Jesper Berg fra Finanstilsynet og indsatsdirektør i Skat, Jim Sørensen. Fra venstre: Jim Sørensen, Jesper Berg, Kasper Lauritzen og Troels Lund Poulsen.. (Foto: Michael Bothager/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager

Godmorgen

Regeringen tager kampen op mod hvidvaskning. Det skal være langt dyrere for bankerne at overtræde lovgivningen. Og der kan blive tale om en flerdobling af bødestørrelserne, varsler erhvervs- og vækstministeren med opbakning fra dels et bredt flertal i Folketinget, dels en betænkning, der offentliggøres mandag.

Miljøet er ironisk, konfronterende og sarkastisk, og rollemodellerne er forældede og maskuline, mener eksperter, som vil gøre lederjobbet mere kvindevenligt. Toplederens identitet skal omskrives, arbejdstiden reduceres, og dagens sidste møde fremrykkes til kl. 15 af hensyn til familien.

De danske MASH-bøfhusene er verdens største importør af det eksklusive og ekstremt dyre kobekød fra Japan. De astronomiske priser er en gimmick. MASH tjener stort set ingen penge på det.

Nu vil DI revolutionere den offentlige sektor. Dansk industri har oprettet en task force og ansat fire medarbejdere til alene at fokusere på vilde ideer til en radikal forandring af både erhvervslivet selv og den offentlige forvaltning.

Her er hvad dagen byder på af begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper