Business Update: Udbyttekommission vil kræve 100 afhøringer, Aarhus Lufthavn øjner en fremtid og højt spil om boligskatter

Godmorgen

Hvis danmarkshistoriens største tyveri af skattekroner, skandalen om svindel med dansk udbytteskat for 12,3 mia. kroner, skal kulegraves af en undersøgelseskommission, vil det kræve afhøringer af flere end 100 medarbejdere i Skat og Skatteministeriet. Sådan lyder det i et nyt notat fra Skatteministeriet forud for, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) onsdag har inviteret til forhandlinger om det videre forløb i sagen.

Skandalen om udbytteskat er ikke den eneste skattegyser, som dagen byder på. Det er nemlig et kvalificeret gæt, at tusinder af boligejere vil følge statsministerens åbningstale i Folketinget tættere end sædvanligt, når han i dag får ordet efter valget af formand. Her ventes han at præsentere regeringens planer for blandt andet fremtidens ejendomsbeskatning. Læs baggrund om regeringens udfordring her.

Forladt og forhadt. Mens politikere og organisationer har snakket om en ny Aarhus Lufthavn, er den gamle svundet ind. Men med en nedadvendt EU-tommelfinger til en ny lufthavn, øjner den gamle en fremtid.

Dagen byder på regnskab for første kvartal 2016/17 for Bang & Olufsen. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk