Business Update søndag: Højspændt Hummel-drama stjal igen dagsordenen

Godmorgen

Det er ikke så tit, at følelserne hænger uden på tøjet i toppen af dansk erhvervsliv. Ej heller at beskyldningerne fyger frem og tilbage, hvis en bestyrelse beslutter sig for at skille sig af med en topchef. Som regel laves der en mindelig aftale, hvor eventuelle uoverensstemmelser pakkes væk til alles bedste.

Sådan er det mildest talt ikke gået i tilfældet Hummel, hvor dramatikken nåede nye højder i denne uge oven på den pludselige fyring af den mangeårige direktør, Søren Schriver. Siden Hummels ejere, Christian og Thor Stadil, den 9. februar offentliggjorde, at Schriver var fyret på baggrund af anklager om uregelmæssigheder i et tyrkisk datterselskab, har offentligheden ventet på at få uddybet, hvad anklagerne konkret gik på.

Onsdag aften i denne uge blev pressen så indkaldt med kort varsel af Hummels ejere. Pressemødet blev hasteindkaldt, efter at Stadil erfarede, at Schriver gik ud i Børsen og fortalte sin version af baggrunden for sin bortvisning. Ifølge Schriver handlede det kun om uenighed om en ejendomsinvestering i Tyrkiet.

Men på et ofte følelsesladet pressemøde gav Stadil og Plesners advokater et indblik i, hvilke beviser de har mod Schriver.

Her fortalte både Christian og Thor Stadil om Schrivers angivelige forsøg på at franarre dem millioner af kroner ved at true og manipulere sig til at få andel i den gevinst, som Hummels tyrkiske partner, Zeynel Akbulut, ville få ud af Hummel i fremtiden. På pressemødet afspillede Plesner og Stadil også dele af en lydfil med en hemmelig optagelse, som Zeynel Akbulut havde lavet på et møde med Søren Schriver. Status er, at Hummel har politianmeldt Schriver, mens Schriver vil kræve millioner af Hummel for uberettiget bortvisning.

Uanset hvordan det ender, så er begge parter nok allerede tabere, skriver erhvervsredaktør Peter Suppli Benson.

Som om det altsammen ikke var drama nok, så er endnu en rigmand blevet involveret. Claus Hommelhoff, der har stiftet Formuepleje, trækkes nu ind i sagen. Christian Stadil anklager Hommelhoff for at have forsøgt at dække over Schrivers ejendomshandel, som er centrum for direktørfyringen. Hommelhoff svarer igen med trussel om injuriesøgsmål.

Læs også portræt af Søren Schriver og fortællingen om Hummels omtumlede historie.

Fortsat god søndag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk