Business Update: Lego-boss på lånt tid, Skyr hitter og fængselsstraffe i Atea-sagen

LEGO Koncernen offentliggør, at Bali Padda, nuværende Chief Operations Officer, bliver administrerende direktør for virksomheden fra 1. januar 2017. Fra venstre: Bali Padda (new CEO of the LEGO Group), Jørgen Vig Knudstorp (former CEO of the LEGO Group, new chair of LEGO Brand Group and the LEGO Board), Søren Thorup Sørensen (CEO of KIRKBI A/S), Kjeld Kirk Kristiansen (owner third generation) og Thomas Kirk Kristiansen (most active owner fourth generation).. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Godmorgen

Lego har fået nyt topchef. Men det kan blive et kort visit. Jørgen Vig Knudstorps første opgave som formand for Lego Brand Group bliver at finde en afløser for Legos nyudnævnte administrerende direktør. 60-årige Bali Padda bliver dermed ikke en del af det langsigtede perspektiv, som Lego-familien gør en dyd ud af at fastholde.

Den populære skyr er det nye vidunder­produkt, som giver en håndfuld nordiske mejeriselskaber rigtigt mange penge i kassen. Vinderne er især verdens største skyrproducent, Arla, og Thise Mejeri, men også Løgismose-Meyers, Naturmælk og det islandske mejeri MS Iceland Dairies, Mjólkursamsalan har succes med skyr.

Tirsdag blev de tre første dømt i Atea-sagen, hvor offentligt ansatte er mistænkt for at lade sig bestikke. To dømte har anket deres ubetingede fængselsstraffe, mens en tredje tiltalt fik en betinget straf. Lektor kalder dommene for meget usædvanlige.

Det var den danske bunkervirksomhed Monjasa, der i september blev dømt for systematisk bedrageri og fik en bøde på ti mio. kroner. Det står klart efter at Vestre Landsret i dag ophævede navneforbuddet, der ellers har klæbet sig til sagen.

Mød en usædvanlig erhvervssucces. Han har næsten seks millioner tilhængere på YouTube, der ivrigt følger hans eskapader fra at snowboarde gennem New Yorks snedækkede gader til at få bøde for at cykle uden for cykelstierne. Hans mest populære video er set over 23 millioner gange. Ikke så underligt, at det kriblede i mediegiganten CNN for at få fingre i Casey Neistat.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk