Business Update: Barselsorlov, kutymefridage og rabatkontingent

Læs mere
Fold sammen

God morgen.

Mange danske familier er i denne uge »ramt« af efterårsferie. Men mange andre har endnu længere fri fra arbejde - nemlig dem på barselsorlov. Og mens kvinder er gode til at holde orloven, så kniber det med at få fædrene til at afholde den hele den barselsorlov, de har krav på. Novozymes tilbyder for eksempel mænd 25 uger på fuld løn, men mændene tager kun de 11. Heller ikke hos Novo Nordisk udnytter mændene deres ret til lang forældreorlov fuldt ud. Ifølge Foreningen Far kan mange mænd ikke få lov til at holde barsel af konen – en konflikt, der kan ende i skilsmisse.

På andre arbejdspladser er man mindre large med at give frihed til medarbejderne. Skat har gjort det, og nu vil også Social- og Indenrigsministeriet gøre de hidtidige kutymefridage: juleaften, nytårsaften og grundlovsdag til arbejdsdage. Samme uskik er på vej på andre offentlige arbejdspladser, advarer Djøf, der kalder det overenskomststridigt.

Læs også i dag om verdens største økonomier - de såkaldte G20-lande - som i stigende grad gemmer sig bag handelshindringer. Det skader væksten og beskæftigelsen i Danmark.

Fra detailhandelen kan vi til morgen berette om, at Føtex som den første butikskæde i Danmark nu lancerer et koncept, hvor man skal være betalende medlem for at få fat i rabatter. Fra og med fredag introducerer Føtex nemlig en fast rabat på alle økologiske varer på 20 pct., men for at få del i den besparelse, skal du være medlem af butikkens ØKO+-ordning. Pris: 20 kroner i ugen.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag