Business-kalenderen 11. august 2015

Her er nogle af dagens store begivenheder.

I dag kommer Coloplast B A/S med regnskab for 3. kvartal.
Læs mere
Fold sammen

Business

I dag kommer Coloplast B A/S med regnskab for 3. kvartal. Regnskabsåret 2014/15 kommer ikke til at gå over i historien som det bedste for den danske medtech-virksomhed.

I dag kommer Genmab A/S med halvårsregnskab .

I dag kommer Københavns Lufthavne A/S med halvårsregnskab . Københavns lufthavene kom fint fra start i årets første tre måneder.

I dag kommer Nordjyske Bank A/S med halvårsregnskab .

I dag kommer Pandora A/S med halvårsregnskab . Eksplosiv fremgang på nye markeder gav Pandora en god start på året med et resultat for første kvartal der var betydeligt bedre end ventet. Omsætningen var i første kvartal på 3547 mio kr., mod 2592 mio. kr. sidste år samme kvartal.

I dag udgiver OPEC cartel deres månedlige rapport om sammenhængen mellem lave oliepriser og udbudsoverflod.

Se flere erhvervsnyheder her

Politi og ret

Østre Landsret behandler i dag sagen mellem Finansiel Stabilitet og den tidligere ledelse af den krakkede bank Capinordic. Finanskrisen udløste krak blandt en række danske banker og de blev efterfølgende overdraget til afvikling i Finansiel Stabilitet. Det skete blandt andet for Capinordic Bank, som blev erklæret konkurs den 11. februar 2010.

1,45 millioner kroner. Det beløb vil det verdenskendte firma Jacob Jensen Design have ud af to journalister fra TV 2, som erstatning for et tv-indslag og en artikel om elektroniske P-skiver fra designfirmaet og andre firmaer. De skulle ifølge journalisterne være ”smækfyldt med fejl”. Men ifølge designfirmaet er der fejl i de tal, som de to journalister præsenterede i et indslag på TV 2 NEWS og i en artikel på tv2.dk den 20. februar 2012. I TV 2s artikel vurderer en parkeringsvagt, at cirka halvdelen af alle P-skiver ikke virker efter hensigten. En vurdering, som ikke er strafbar, slog byretten i Odense fast i 2014. Byretten fastslog også, at TV2 testede elektroniske P-skiver generelt – ikke kun dem fra Jacob Jensen Design. Designfirmaet ankede sagen til Østre Landsret, der behandler den i dag.

Se flere politi- og retsnyheder her

Udland

Organisationen for økonomisk samarbejde i Asien og stillehavsregionen (APEC) holder deres tredje årlige topmøde den 10. - 13. august. I organisationen er medlemmerne blandt andre USA, Kina og Rusland. APEC repræsenterer 55 procent af verdens BNP. Blandt deltagerne er USA's præsident. Målet med møderne er at lette forretningen mellem virksomheder i den private sektor.

I dag stemmer det australske parlament om, hvorvidt homovielser skal tillades.

Den japanske elforsyningsvirksomhed Kyushu Electric Power ventes i dag at genstarte en af reaktorerne på atomkraftværket Fukushima, der kom ud for en ulykke i 2011. En cocktail af jordskælv, tsunami og eksplosioner ramte Fukushima-kraftværket og forårsagede massive ødelæggelser og dræbte næsten 19.000 mennesker. Angiveligt har reaktoren været i drift efter ulykken, men lukket ned i en periode.

Se flere nyheder fra udenlandet her

Navne

Erik Kjær Poulsen (Fhv. adm. direktør, cand. jur.) 80 år, Finn Nygaard (Grafisk designer) 60 år, Ivan Katic (Fhv. forskningsbibliotekar) 85 år, Helle Charlotte Busck Fensvig (Adm. direktør) 50 år, Erik Magid (Overlæge, dr. med.) 80 år og Willy Hoppe (Advokat) 95 år.

 

Kom på forkant med begivenhederne. Ovenstående er kun et meget lille uddrag fra begivenhedskalenderen, der er leveret af dato.dk - genvejen til det store overblik over, hvad der sker i Danmark og i udlandet - i dag, i morgen, næste uge, næste måned eller næste år. Læs mere om dato.dk.

Du kan også tippe os om en forestående begivenhed her