Bendtsen: Pensionskasser vigtige for minibørs

Et skattefradrag, der skal få pensionssektoren til at kaste milliarder ind i vækstvirksomheder, afventer EU's godkendelse, mener Bendt Bendtsen.

Det er helt afgørende for succes for vækstselskaber på den nye minibørs, at pensionsselskaberne- og kasserne kaster en del af danskernes milliardstore pensionsformue ind i de nye virksomheder, der skal tegne erhvervsdanmarks fremtid.
- Det er meget vigtigt at få pensionskasserne med - de har en stor volumen, så de kan trække noget mere omsætning end de private investorer. Derfor er de en meget vigtig spiller i dette her, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendsen til business.dk.

Derfor skulle et klækkeligt skattefradrag have fået pensionsselskaberne- og kasserne til at gå på den nye minibørs, First North.
Skattefradraget er endnu ikke godkendt i EU-kommissionen, selvom det efter de oprindelige planer skulle have virkning fra 2005 til 2008. En skatterabat til en bestemt gruppe virksomheder kan tolkes som statsstøtte, og derfor skal ordningen blÃ¥stemples af EU-kommissionen.

- Skattefradraget til pensionssektoren er ikke trådt i kraft, fordi EU endnu ikke har godkendt ordningen. Men vi maser på, netop fordi de er en vigtig spiller, siger Bendt Bendtsen.

Læs hele historien på Business.dk