Aktier: Oracle suser op fra start i ellers lidt negativ åbning

Det amerikanske aktiemarked er torsdag åbnet marginalt lavere på indeksniveau, mens it-selskabet Oracle stormer frem blandt enkeltaktierne efter et godt regnskab.

Foto: BRIAN SNYDER

Efter ti minutters handel ligger det brede S&P 500-indeks ellers marginale 0,06 pct. lavere.

Investorerne på det amerikanske aktiemarked holder et vågent øje med udviklingen på oliemarkedet, hvor priserne onsdag fortsatte faldet og nu er inde i et såkaldt "bear-market" med et fald på mere end 20 pct. fra årets top.

Torsdag retter prisen på en tønde af den amerikanske råolie, WTI, sig imidlertid 0,7 pct. til 42,83 dollar efter et fald på 2,3 pct. onsdag, da udviklingen tyngede store selskaber inden for olieindustrien, herunder Exxon Mobil og Chevron med fald på henholdsvis 1,1 og 1,9 pct.

Exxon Mobil er torsdag åbnet 0,4 pct. lavere, og Chevron falder yderligere 0,2 pct.

REGNSKABER

Oracle har fået en flyvende start på dagen med en stigning på 11,2 pct., efter at selskabet onsdag aften kom med et stærkt regnskab for de tre måneder frem til udgangen af maj.

Indtjeningen blev opgjort til 89 cent per aktie mod et analytikerestimat på 78 cent ifølge Bloomberg News, mens nettoresultatet steg 15 pct. til 3,2 mia. dollar.

Forud for åbningen torsdag kom der desuden regnskab fra boghandleren Barnes & Noble, og det viste et underskud på 13,4 mio. dollar i regnskabsårets fjerde kvartal. Det overrasker dog ikke markedet, som fra start handler aktien 7,3 pct. højere.

Konsulentfirmaet Accenture falder derimod 3,9 pct. efter sit regnskab, hvor selskabet justerede forventningerne til omsætningsvæksten for hele året til 6-7 pct. fra tidligere 6-8 pct.

Der er ligeledes noget opmærksomhed om Staples, der sælger kontorartikler og stiger 5,3 pct. efter skriverier hos Reuters om, at kapitalfonden Sycamore Partners er tæt på at købe selskabet.

STRESSTEST

Den amerikanske centralbank offentliggør torsdag resultatet af sin såkaldte Dodd-Frank-stresstest. Det sker dog først efter børslukketid - klokken 16.30 lokal tid i New York - men kan give dønninger i eftermarkedet.

Testene skal fastslå, om bankerne har tilstrækkelig kapital til at modstå en krise, skriver CNN. I alt har myndighederne gennemgået 34 finansinstitutioner, herunder Bank of America, JPMorgan Chase og Citigroup.