Thomas Larsen: »Det er et meget bemærkelsesværdigt træk«

Den af mange respekterede Venstre-veteran Bertel Haarder opfordrer til formandsskifte i partiet Venstre. Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, kalder trækket »bemærkelsesværdigt« og »et tilbageslag for Løkke«

»For mig var det Hjorts og Løkkes adfærd på sommergruppemødet på Kragerup Gods og det forudgående valg af gruppebestyrelse, der fik bægeret til at flyde over,« skriver Bertel Haarder blandt andet på sin Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

For et par timer siden gjorde Bertel Haarder det klart, hvad han mener om balladen om formandsposten i Venstre. På sin Facebookprofil opfordrer den respekterede Venstre-mand til formandsskifte i partiet.

»For mig var det Hjorts og Løkkes adfærd på sommergruppemødet på Kragerup Gods og det forudgående valg af gruppebestyrelse, der fik bægeret til at flyde over,« skriver Haarder blandt andet.

»Repræsenterer Venstres sjæl«

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, er udmeldingen »bemærkelsesværdig« på trods af, at Bertel Haarder ikke længere er en del af partiets ledelse. Haarder er til gengæld en af Venstres »mest respekterede politikere og veteraner«.

»For rigtig mange Venstrefolk er Bertel Haarder en politiker i partiet, man tager bestik af og en, der repræsenterer Venstres sjæl. Derfor er der rigtig mange, der vil lægge mærke til, at han går ud og ønsker et formandsskifte,« siger han.

Thomas Larsen peger på, at Bertel Haarders udmelding kan påvirke de Venstrefolk, der ligeledes er utilfredse med uroen i partiet, men har været varsomme med at udtrykke det.

»I hele landet sidder mange Venstre-folk, der godt kan se, at det er dybt skadeligt med uroen i partiet, men som samtidig holder sig tilbage, fordi de selvfølgelig er bange for, hvad et formandsskifte vil betyde. Når en som Bertel Haarder så skærer igennem og siger, at det er nødvendigt med et formandsskifte, så vil det være noget, folk tager bestik af,« siger han og sammenligner Haarders position med Claus Hjort Frederiksens, hvis udmelding også fik stor opmærksom i Venstres bagland.

Ifølge Thomas Larsen er Bertel Haarders udmelding desuden et tilbageslag for den nuværende formand.

»Det er et tilbageslag for Lars Løkke. Han har faktisk været igennem de sidste 48 timer, hvor det på mange måder har lykkes ham at erobre og sætte sig på dagsordenen i medierne. Nu bliver han så talt direkte imod af en af partiets mest respekterede politikere og veteraner, der siger, at det er nødvendigt, at der kommer et ledelsesskifte i partiet,« siger han.