Så blev det afklaret: Landets mest gasafhængige kommune vil udrulle fjernvarme

Borgere i Dragør Kommune vil inden jul få et brev med besked om en cirkapris på tilkobling til fjernvarme.

Borgmester i Dragør Kommune Kenneth Gøtterup (K) hæfter sig blandt andet ved, at det helt frem til 2020 har været muligt at søge offentligt tilskud til gasfyr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver muligt at udrulle fjernvarme til borgerne i Dragør.

Det skriver Dragør Kommune i en pressemeddelelse mandag.

Regeringen forpligtede i april i år kommunerne til inden årets udgang at meddele de cirka 400.000 danske husstande med gasopvarmning, om fjernvarme ville blive en mulighed eller ej.

Borgerne i landets mest gasafhængige kommune, hvor 70 procent af boligerne opvarmes med gasfyr, har ligesom andre kommuner måttet vente i månedsvis på en officiel melding.

Men kommunen er altså klar med en meddelelse om, at gasfyrene er på vej pension, fordi fjernvarme nu har vist sig at være rentabelt at udrulle i Dragør.

Formelt skal beslutningen dog først igennem det politiske system, og den endelige politiske beslutning forventes vedtaget 15. december 2022.

»Med energiprisernes himmelflugt og krav om nye tiltag har vi bedt eksterne konsulenter om at hjælpe os med at undersøge og komme med oplæg til en overordnet varmeplan for Dragør Kommune. Og forventningen er, at vi kan få fjernvarme til store dele af Dragør,« siger borgmester Kenneth Gøtterup (K) ifølge pressemeddelelsen.

Både borgere Dragørs byområder og i det mere afsides liggende Søvang vil få tilbud om at droppe gassen.

Varmeplanen, der er udarbejdet i samarbejde med blandt andet Tårnby Kommune, giver svar på, hvor det samfundsmæssigt kan svare sig at etablere fjernvarme.

Der er dog intet svar på, hvornår borgerne i Dragør kan forvente at blive tilkoble det kommende fjernvarmenet.

Borgerne i Dragør må vente til slutningen af december med at få et brev med en besked om en cirkapris og om »tidsperspektivet« på fjernvarmeudrulningen, som det hedder i pressemeddelelsen.

Regeringens mål er, at danske boliger skal omstilles til fjernvarme løbende og senest i 2028.