Giver landsholdsstjerner baghjul: Stortalent er Danmarks mest scorende angriber

Jens Odgaard scorede i oktober et spektakulært mål. Fredag lavede han så en ny, smuk scoring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Fem blev til seks fredag aften for Jens Odgaard.

Den danske angriber er i forrygende form for tiden og fulgte op på det meget omtalte drømmemål for Danmarks U21-landshold i oktober med endnu en lækkerbisken, da han blev matchvinder for Heerenveen i 3-2-sejren over Vitesse. Med et mål, hvor Jens Odgaard vender med en mand i ryggen og tæmmer bolden med højrefoden, inden han knalder den ind med det venstre favoritben.

»Det var rent instinkt, og nogle af mine mål er da også de nemme, men det er, som om det er blevet lidt en vane for mig, at jeg scorer de svære mål. Men jeg tager da også de lette mål med, det er jeg ikke for genert til,« siger Jens Odgaard dagen derpå til B.T.

Hans seks mål i udlandet bringer ham op på førstepladsen over de mest scorende danske angribere i de store udenlandske ligaer.

Danmarks U21-landsholdsangriber Jens Odgaard har stor succes i Holland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

Listen ser sådan ud:

  • 1. Jens Odgaard, seks mål i Æresdivisionen
  • 2. Andreas Cornelius, fem mål i Serie A
  • 3. Martin Braithwaite, tre mål i La Liga
  • 4. Kasper Dolberg, tre mål i Ligue 1
  • 5. Yussuf Poulsen, to mål i Bundesligaen
  • 6. Nicolai Jørgensen, to mål i Æresdivisionen

»Det er fedt at vide, at jeg ligger nummer ét på den liste, og jeg har 100 procent tænkt mig at blive ved med at udbygge den mere og bare fylde på i de kommende weekender. Jeg skal udvikle mig så optimalt som muligt, og så håber jeg, at målformen bare bliver ved,« forklarer Jens Odgaard, hvis mål i øvrigt var medvirkende til, at Vitesses træner, Leonid Slutsky, efter kampen sagde sit job op.

Succesen kommer efter to år uden den store målhøst for Jens Odgaard, der i 2017 i en alder af bare 18 år siden tog et kæmpe skridt og skiftede Lyngby ud med den italienske storklub Inter.

Inter brugte ham på sit ungdomshold, og et år efter røg han videre til Sassuolo. Men her blev danskeren ramt af flere muskelskader, så det kun blev til 15 minutters spilletid i Serie A.

Jens Odgaard har ud over de seks mål for Herenveen lynet to gange for U21-landsholdet i EM-kvalifikationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger.

Så i sommer gik han på jagt efter sikker spilletid og sagde ja til et års lejeophold i Heerenveen.

»I Sassuolo kom jeg ind i nogle lidt uheldige perioder med mine skader. De gik op et par gange, og det var mildt sagt ikke så godt, og det satte måske lidt en bremser på min udvikling. Og så er niveauet også bare så højt i Serie A, at det var svært at komme ind i startopstillingen med de skader. Det var også en af grundene til, at jeg kiggede videre for at se, om jeg ikke kunne få chancen et andet sted. Holland var for mig helt perfekt, fordi niveauet passer til mig, og det er et sted, de unge får chancen, så det er ideelt.«

»Jeg er kommet i gang med målscoringen, samtidig med at holdet gør det godt med vores øjeblikkelige fjerdeplads i Æresdivisionen, så det er super positivt. Planen har lige fra start været, at jeg skulle være den, der scorede målene, og det er jeg selvfølgelig glad for at kunne indfri nu, efter jeg havde en god preseason. Så gik det lidt stille i starten af sæsonen med målene, men nu kører det, som det skal.«

»Det sværeste på en fodboldbane er jo at score mål, og nogle gange kommer det ikke, men andre gange kommer det i stimer, og for mig handler det nu om at holde den kørende. Jeg kan mærke, at jeg har det godt, og at jeg ikke går rundt og tænker på skader mere. Nu føler jeg mig bare fri og spiller, spiller og spiller. Det er virkelig godt. Målene har altid siddet i mig, men nu har jeg også fået vist, at jeg hele tiden har spillet på et så højt niveau, at jeg bare skulle have chancen,« slutter Danmarks i øjeblikket farligste angriber.