Dansk podcast bliver til ny thriller-serie på Netflix

Tea Lindeburgs podcast-serie »Equinox 1985« bliver lavet til en dansk Netflix-serie.

Piv Bernth har tidligere været dramachef i DR, men har nu stiftet produktionsselskabet Apple Tree Productions, som skal producere den nye danske Netflix-serie Equinox. Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Først kom »The Rain«, så annoncerede Netflix, at de ville lave den anmelderroste danske roman »Kastanjemanden« til en ny Netflix-serie - og nu er streaminggiganten klar med endnu en danskproduceret satsning.

Denne gang er det den danske podcast »Equinox 1985«, der udkom i 2017, som bliver til en ny dansk Original-serie.

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

Podcasten er en fiktiv fortælling om en studentervogn fyldt med gymnasieelever, som på mystisk vis forsvinder en sommerdag i 1985.

I pressemeddelelsen beskrives tv-serien som en overnaturlig thriller, som kommer til at bestå af seks afsnit skrevet af hovedforfatter Tea Lindeburg, som også står bag podcasten.

Serien kommer til at foregå i Danmark, og Netflix skriver om handlingen:

»Anna er kun ti år gammel i 1999, da en klasse med studenter af uforklarlige årsager forsvinder sporløst. Anna, som var tæt på én af de savnede studenter, bliver som barn traumatiseret over tragedien og plages i årene efter af mareridt.«

»21 år senere i 2020 lever Anna fredfyldt med sin familie, da hendes mareridt pludseligt vender tilbage og hjemsøger hende. Da den eneste overlevende fra 1999 pludseligt dør, beslutter Anna sig for at finde ud af, hvad der skete med de unge studenter.«

»Equinox« produceres af danske Piv Bernth og hendes produktionsselskab Apple Tree Productions.

Piv Bernth har tidligere været dramachef i DR og står bag tv-succeser som »Forbrydelsen«, »Arvingerne« og »Herrens Veje«.

»Vi er meget begejstrede for at podcasten Equinox bliver lavet til en tv-serie. Det er en unik historie om forskellen mellem virkelighed og fantasi, samt forholdet mellem fri vilje og skæbne - som alt sammen finder sted i en normal, dansk familie,« udtaler Piv Bernth i pressemeddelelsen.

Produktionen af »Equinox« forventes at begynde senere i 2019.

/ritzau/