Bankassistenten, der blev Grand Prix-ikon

Med sin gode stemme og sit dramatiske talent har Kirsten Siggaard - med usvækket succes - taget turen fra Melodi Grand Prix til de skrå brædder. Hun fylder nu 60 år.

 Kirsten Siggaard fylder 60 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det li’e det«, »Sku’ du spørg’ fra no’en« og »Ka’ du se hva’ jeg sa’e« var de effektive Melodi Grand Prix-vindertitler, der i årene 1984, 1985 og 1988 lagde fundamentet under en solid scenekarriere for sangeren og skuespilleren Kirsten Siggaard, der nu fylder 60 år.

Selv om hun oprindeligt fik en uddannelse i Handelsbanken og havde fast arbejde som bankassistent i Slagelse, lurede musikken i kulissen. Hun sang med popgrupperne Pussycats og Hokus Pokus, hvor hun mødte keyboardspilleren og komponisten Søren Bundgaard, som hun i årene 1984-90 dannede musikalsk par med under betegnelsen Kirsten & Søren eller – på det internationale marked – Hot Eyes.

De tre ovennævnte sange – alle med musik af Søren Bundgaard og tekst af Keld Heick – klarede sig rigtigt pænt i de internationale finaler, og Kirsten Siggaard fik for alvor vist den gode stemme og en tilsvarende udstråling, der hurtigt skaffede hende et meget stort publikum.

Det førte til arbejde på de skrå brædder og dermed også et farvel til såvel banken som det karakteristiske mellemrum mellem fortænderne, og sin debut som skuespiller fik Kirsten Siggaard på Lorry i 1986, da hun med overbevisning gik ind i Birgitte Reimers gamle rolle som piccoloen i musikkomedien »Solstik«.

Siden har hun haft stor succes i diverse revyer og musicals, og ikke mindst har hun høstet talrige anmelderroser for sin fremstilling af den franske sangerinde Edith Piaf, først i forestillingen »Piaf« på Det Ny Teater i 1991 og 1997, og senest i indeværende år med turnéforestillingen »Spurven«.

Kirsten Siggaard har også med overbevisning – på både scene og plade – lagt krop og stemme til en anden legendarisk sangerinde, nemlig den amerikanske country-stjerne Patsy Cline.

Sammen med Lise Lotte Norup og Kirsten Vaupel indgik Kirsten Siggaard i 1992 på Hvidovre Teater i musikforestillingen »Swing Sisters«, der primært var inspireret af 1930rnes populære amerikanske vokaltrio The Andrews Sisters. Efterfølgende er de tre danske divaer jævnligt blevet genforenet som Swing Sisters, og det er blevet til såvel koncerter som plader samt til flere semi-dramatiske teaterforestillinger.

Og så skal det ikke glemmes, at Kirsten Siggaard gennem alle årene har haft en omfattende karriere som solist, og det er blevet til mange TV-optrædener og koncerter i ind- og udland samt talrige plader, hvor hun bl.a. har sunget duetter med Gilbert O’Sullivan, Tommy Körberg og Paul Potts.

Kirsten Siggaard, der bor i Vindinge ved Roskilde, er gift med Jørgen Andersen, med hvem hun har de to voksne sønner, Kasper og Mads.