Anmeldelse: Citybois - det er nu alligevel ikke helt tosset

X Factor-sensationen Citybois debuterer med en frisk opdatering af den ellers så slidte boyband-formular. Nik & Jay, jeg tror vi har fundet jeres afløsere.

Citybois: »What Bois About To« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den får ikke for lidt med de tyndslidte boyband-klichéer på Citybois’ debut-EP, »What Bois About To«. Efter et par numre droppede jeg helt at tælle, hvor mange gange de to kække ungersvende, Anthon Edwards Knudtzon og Thor Blanchez Farlov, synger ord som »girl« og »baby«. Der skulle jo nødig herske tvivl om, hvem de henvender sig til.

Men det er nu alligevel ikke helt tosset, det de to drenge har gang i på disse ni numre (hvorfor man ikke har valgt at kalde udgivelsen et album, forbliver et større mysterium).

Allerede da Citybois første gang tonede frem på vores TV-skærme under sidste år X Factor, var det tydeligt, at de omfavnede klichéerne med en vindende blanding af oprigtighed og ironisk distance.

Som om de godt vidste, at det var lidt fjollet at spille op til pigerne på den måde. Men at det samtidig også er skide sjovt, når det så rent faktisk virker, og tøserne skriger i vilden sky.

Glimtet i øjet – den dér notch-notch-wink-wink-fornemmelse – går heldigvis igen på pladen. Og så hjælper det bestemt også på sagerne, at Citybois er omgivet af nogle producere med et godt øre for, hvad der rykker hos de unge og på hitlisterne lige nu.

Glem alt om 00ernes generiske boyband-produktioner, hvor musikken går i ét med tapetet. Det her rykker altså ret godt.

Åbneren »What Bois About To« fænger øjeblikkeligt med sine down-pitchede vokaler, synth-hug og house-fornemmelse, der lyder ret meget henad britiske Disclosure. »Hot Body« lyder med sit arabisk-klingende tema, trap-trommer og dansable groove som noget, Diplo kunne have produceret for Justin Bieber.

»Citybois« rider på et idiotsikkert DJ Mustard-beat, der er lige så simpelt, som det er fængende, mens Citybois’ kærlighed til Drake og The Weeknds ulmende r&b-melankoli står i lys lue på numre som »Stay« og »Ridin’«.

Og nej, det er hverken synderligt originalt eller overvældende velsunget, men Citybois slipper alligevel afsted med skindet på næsen takket være de topprofessionelle produktioner, de stærke hooks og ikke mindst den overbevisning, de lægger i deres indladende r&b-fraseringer.

Det er så afgjort ikke musik for alle. Men som et moderne bud på en frisk opdatering af den ellers så slidte boyband-formular fungerer det. Nik & Jay, jeg tror vi har fundet jeres afløsere.

Hvem: Citybois

Hvad: »What Bois About To«, Sony Music