ZOO bliver væltet af vrede anmeldelser: »Gider ærlig talt ikke tage på udflugt med mit barnebarn, hvis adgangen går op i hat og briller«

Zoologisk Have i København kæmper med en cocktail af et defekt it-system og en stram økonomi under coronapandemien. Imens vælter de dårlige anmeldelser ind.

For nylig indrykkede ZOO annoncer i flere medier for at gøre opmærksom på havens skrantende økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Efter et mørkegråt forår er solen endelig kommet, og endnu en gang har danskerne udsigt til en sommer, hvor mange formodes at blive inden for rigets grænser.

På papiret burde det være gode og tiltrængte nyheder for steder som Zoologisk Have i København efter en nedlukning, der har martret havens økonomi.

Men sådan er det ikke helt blevet.

I øjeblikket vælter det nemlig ind med eksplicit utilfredse anmeldelser på Trustpilot, hvor kunder blandt andet beretter om at betale for billetter og årskort, som de ikke modtager, om en app, der ikke fungerer, og om kundeservice, der ingenlunde formår at svare kunder inden for en tilfredsstillende tidsfrist.

»Hvis man køber billetter af 2 omgange, kommer der anden gang blot en kopi af de første billetter, hvilke jo selvfølgelig ikke kan bruges,« lyder det fra én kunde.

»Gider ærlig talt ikke tage på udflugt med mit barnebarn hvis adgangen går op i hat og briller,« skriver en anden, der ikke kan få sit nykøbte årskort til at virke.

Eksemplerne er talrige, og ifølge Jacob Munkholm Hoeck, der er pressechef hos Zoologisk Have, skyldes det, at haven har fået et nyt it-system, som har »nogle ret voldsomme børnesygdomme«, som han siger.

»Det betyder, at vi bruger usandsynlig meget tid på at rette op på fejlene og at give vores kunder den bedst tænkelige service imens,« siger han.

Et dårligt sammenfald

Kundeproblemerne kommer, samtidig med at Zoologisk Have selv har råbt op om, at virksomheden er »presset helt i bund«, fordi omkostningerne til at holde dyrene i live ikke forsvandt, da restriktionerne tvang haven til at lukke.

Jacob Munkholm Hoeck siger da også, at sammenfaldet mellem corona- og it-problemer har været en ubelejlig affære.

»Vi får utrolig mange henvendelser om coronarestriktioner, så mens vi svarer på dem, har folk med problemer med billetter og årskort svært ved at komme igennem. Og mens vi omvendt svarer på henvendelser om billetter og årskort, har folk med spørgsmål til coronarestriktioner svært ved at komme igennem,« siger han.

Derfor kalder Jacob Munkholm Hoeck timingen for »den perfekte storm«.

Han forsikrer om, at alle gør deres ypperste for at få afhjulpet problemerne, som han håber snart kan være løst, uden at han dog tør opstille en forventet tidsramme.

»Hurtigst muligt,« siger han.