Tilliden er forsvundet: Erfaren kommunaldirektør er fritaget for tjeneste med øjeblikkelig varsel

Det er en erfaren embedsmand, der nu skal forklare sig over for byrådet i Greve i en sag, der fortsat er omgærdet af uvished.

Det er endnu ikke offentligt meldt ud, hvad baggrunden for den opståede mistillid er. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressebillede/Greve Kommune
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den højest placerede embedsmand i Greve Kommune er snart fortid på posten som kommunaldirektør, hvor han har siddet siden 2016.

Kommunens byråd har nemlig mandag på et møde med borgmester Pernille Beckmann (V) »besluttet at indlede en sag om, at samarbejdet med kommunaldirektør Claus Thykjær skal ophøre«, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Der er ingen videre forklaring på baggrunden for fyringen, ud over at byrådet har mistet tilliden til, at Claus Thykjær fortsat kan fungere som overordnet ansvarlig for Greve Kommunes lidt under 50.000 borgere og omtrent 2.500 medarbejdere.

Den endelige beslutning om Claus Thykjærs fremtid bliver truffet af byrådet, når »Claus Thykjær har haft lejlighed til at forholde sig til oplysningerne i sagen«, som der står i pressemeddelelsen. Claus Thykjær er dog fritaget for tjeneste indtil da.

Det fremgår ikke videre, hvilke oplysninger det drejer sig om, men Politiken erfarer, at sagen har økonomisk karakter, som grunder i »en eller anden form for rod i bilag,« skriver avisen,

Politiken har ligeledes været i kontakt med Claus Thykjær selv, som dog henviser til fagforbundet Djøf.

»Vi kan bekræfte, at der er en sag, som vi er gået ind i, og at vi nu bistår kommunaldirektøren i det videre forløb«, siger pressechef Torben Gross fra Djøf til Politiken.

Anne-Sofie Degn, der indtil videre har været direktør i Greve Kommune, tager over for Claus Thykjær som fungerende kommunaldirektør.

Claus Thykjær er 52 år gammel, og har været kommunaldirektør i kommunen siden 2016. Han er uddannet økonom fra Syddansk Universitet, og han har tidligere været kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune, vicekommunaldirektør i Gribskov Kommune samt kommunaldirektør i Helsinge Kommune før den med kommunalreformen i 2007 blev en del af Gribskov Kommune.