Populær hal fik dødsstødet i stram aftale – nu kan der være redningskrans på vej

En lokalpolitiker modtog både truende breve og ubehagelige opkald efter beslutningen om at lukke hallen. Men det er nu ikke sikkert, at planerne bliver til virkelighed.

 
En stram budgetaftale i Tårnby betyder, at de yngste borgere må finde sig et andet sted at spille ishockey de kommende år. Planen er nemlig, at Kastrup Skøjtehal skal lukke. Men nu vil hovedstadskommune undersøge, om den kan redde hallen. Video: Facebook Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor energisluger i Kastrup stod til at lukke. Men nu er der måske alligevel håb for, at dørene kan holdes åbne.

Der er tale om den populære Kastrup Skøjtehal, som i sidste uge blev bebudet lukket fra 2023, fordi hallen koster Tårnby Kommune for mange penge i energiforbrug og desuden snart skulle gennem en renovering for et »større beløb«.

Det kunne kommunen ikke finde penge til i den stramme budgetaftale, til stor forargelse for borgere, ishockeyklubben Ama’r Jets og Tårnby Skøjteklub.

Og det ville få store konsekvenser for Tårnbys idrætskultur, fortalte blandt andre skøjtetræner Louise Wassard. Fordi kommunen først kunne finde penge til renoveringen i 2026, lød vurderingen nemlig, at hallens to klubber formentlig ville blive opløst:

»Og der er ikke plads til alle vores skøjteløbere eller ishockeyspillere i andre skøjtehaller i nærområdet. Det betyder, at der er mange børn, der muligvis ikke kommer til at dyrke noget sport, fordi de bare gerne vil dyrke ishockey eller skøjteløb.«

Men det er måske ikke slut for skøjtehallen, skriver TV 2 Lorry.

Flere politikere på Københavns Rådhus har nemlig udtrykt ønske om enten at leje eller købe hallen og dermed redde den fra at lukke.

Blandede grænser

En lang række partier er åbne for at undersøge muligheden, og Venstres medlem af Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg, Louise Theilade Thomsen, har bedt forvaltningen om at undersøge mulighederne for at leje hallen.

Nyheden kommer, efter at knap 4.000 mennesker har meldt sig ind i en Facebook-gruppe med ønsket om at bevare hallen, og efter at en lokalpolitiker har modtaget både trusler i postkassen og ubehagelige opkald.

Interessen skyldes, at halvdelen af hallens brugere er bosat i Københavns Kommune. Det er i hvert fald vurderingen, skriver TV 2 Lorry:

»Vi ved godt, at folk i hovedstadsområdet ikke tænker så meget over kommunegrænser. Hvis halvdelen af brugerne er fra København, så kan det da godt være, at det giver mening for os at gå ind i det. Men der er noget jura, der siger, at vi som kommune skal tilgodese vores egne borgere,« siger Jonas Bjørn Jensen (S) til TV 2 Lorry.

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (R) vil endnu ikke love, at håndsrækningen bliver til noget, fordi der, som andre partier påpeger, er både økonomiske og juridiske spørgsmål, der først skal afklares. Og fordi budgettet for 2023 allerede er lagt, som Enhedslistens Bente Møller påpeger over for TV 2 Lorry.

Anmodningen fra Venstre om at undersøge mulighederne betyder, at kultur- og fritidsudvalget formentlig kan diskutere sagen på næste møde