Det er den tid på året – men hovedstaden mangler vacciner

Formanden for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (K), fik en »overvældende« tilbagemelding, da han spurgte, om de praktiserende læger manglede vacciner.

Er du i risikogruppen for et alvorligt forløb med influenza, kan du mellem 1. oktober og 15. januar lade dig vaccinere mod influenza ganske gratis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gulnede blade bevidner det. De tiltagende host i ærmerne bekræfter det.

Influenzasæsonen nærmer sig med hastige skridt. Hvis du er en af de mange danskere, som er i særlig risiko for et alvorligt og livstruende forløb, er det ifølge Sundhedsstyrelsen en god idé at lade sig vaccinere.

Men bor du i Region Hovedstaden, risikerer du at skulle vente. For der er mangel på influenzavacciner hos de praktiserende læger denne sæson, bekræfter formand for regionens sundhedsudvalg, Christoffer Buster Reinhardt (K) over for TV 2 Lorry.

Fra statslig side er det pålagt regionerne, at størstedelen af de vacciner, som regionen modtager, skal gå til de store vaccinationscentre. Og dermed efterlades der ikke særlig mange tilbage til de praktiserende læger.

»Der er mangel på vacciner. Lige nu har vi fået lov at uddele 100 vacciner om ugen til praktiserende læger, og da vi spurgte, om der var nogle, der havde brug for flere, så var tilbagemeldingen overvældende,« siger Christoffer Buster Reinhardt til mediet.

Den konservative politiker så helst, at man nedlagde vaccinationscentrene og i stedet lod opgaven med at vaccinere være i det nære sundhedsvæsen.

Hvert år dør mellem 1.000 og 2.000 personer i Danmark af komplikationer efter influenza. Hvis du er fyldt 65 år, gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko, har du siden 1. oktober kunnet lade dig vaccinere gratis.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at sundheds- og plejepersonale samt børn i alderen to til seks år bliver vaccineret mod influenza.