Læserne skriver. Kære forældre! Vis jeres børn, at I forventer noget

»I kan som forældre sørge for, at omgivelserne derhjemme er så gode som muligt.« Modelfoto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære forældre! Et nyt skoleår – ny klasse, ny skoletaske, nyt skema og ikke mindst mødet eller gensynet med klassekammeraterne. Der sker mange ting for jeres børn i disse dage, men husk, at I stadig er det allervigtigste i jeres børns verden.

I inspirer og påvirker, direkte og indirekte, bevidst som ubevidst. Jeres holdning og indstilling til læring og skole er af afgørende betydning for, om det bliver et succesfuldt skoleår for jeres børn.

På dette tidspunkt af året står en masse mennesker i kø for at komme med gode råd... og jeg kan heller ikke lade være:

Vi taler altid om barnets skoleparathed, om barnets evne til at lære, og når det engang imellem ikke går som forventet, taler vi om, hvad der er galt med barnet. Hvor ville jeg dog ønske, at vi voksne ville se lidt mere på omgivelserne. Er de optimale? Er de inspirerende? Er det dem, der er noget galt med?

I kan som forældre sørge for, at omgivelserne derhjemme er så gode som muligt. Søvn, mad, skoleudstyr med mere er naturligvis vigtige, men også de sagte – og usagte – ord, der bruges i hjemmet om skole, lærere, kammerater, fag, lektier, evner osv er utrolig vigtige og smitter af på børnenes indstilling.

Vis jeres børn, at I bakker op om skolen.

Vis jeres børn, at det er vigtigt at lære.

Vis jeres børn, at I forventer noget af dem.

Vis jeres børn, at I elsker dem.

Rigtig godt skoleår til jer alle.