Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Dansk Folkeparti og de Radikale er vist kommet til at bytte blok

»Endnu en gang må man sande, at de Radikale og Dansk Folkeparti er gået galt i byen. Begge partier befinder sig p.t. i den forkerte blok,« skriver Ole Borg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Byt blok

Endnu en gang må man sande, at de Radikale og Dansk Folkeparti er gået galt i byen. Begge partier befinder sig p.t. i den forkerte blok!

EU-skeptiske DF har, med boligaftalen, igen kastet sig i armene på Socialdemokratiet. DFs nedsmeltning bør fortsætte i rød blok - det kan ikke gå for hurtigt - troværdigheden forsvandt, da Pia Kjærsgaard forlod  formandsposten.

De Radikale kan få langt større indflydelse, hvis de med deres social-liberale, EU-positive synspunkter støtter de borgerlige. Jakob Ellemann, Søren Pape og Morten Østergaard bør udforme en fælles handlingsplan og genoplive VKR-samarbejdet. Det vil være et lille, men nødvendigt skridt mod en kommende borgerlig regering.

Ole Borg, Hellerup

En rigtig mandeavis

Berlingske 8. februar 2020 var gennemført i valg og vinkler: Mænd, mænd og atter mænd. Med bærende historier og fotos på alle sektionsforsider og inde i avisen de helt samme prioriteringer med mænd først og størst:

1. sektion: Side 4-5, 6, 12, 14-15, 16, 18-19, 22. To kvinder: side 10-11 formanden, en kvinde, for Danske Gymnasier, og 75-årige fødselar Mia Farrow side 24.

Opinion: Side 2, 3, 4-5, 6, 8-9, 10, 14-15, 16. Kun side 7 med den radikale ligestillingsordfører Samira Nawa.

AOK: Side 8-9-10-11-12. Anna Ancher på side 20-21 var svær at undgå denne weekend.

Business: Side 2, 3-4, 7, 9, 10-11, 12-13, bagsiden.

Som kvinde bliver jeg træt. Meget træt. Uendeligt lidt kan jeg identificere mig med, end ikke et par bærende billeder af kvinder til at balancere den skæve kønsfordeling.

I Business valgte I til ugens citat at omtale Brian Mikkelsen, der som adm. direktør i Dansk Erhverv har opdaget, at hvide mænd på hans alder ansætter hvide mænd på hans alder. Det har formentlig en del hvide kvinder været klar over meget længe. Det kan med Berlingeren som eksempel tilføjes, at hvide mænd på denne avis også vælger sig selv som kilder. Men det er vel egentlig ikke noget nyt? Hvornår udvides avisens daglige udsyn til også at omfatte kvinder?

Nille Landrock Rasmussen, København

Verden er af lave - og på ét punkt går Danmark forrest

I mandagens avis læser vi, hvordan politiet bruger uhyrlige summer på at beskytte Rasmus Paludan, når han på eget initiativ optræder provokerende. Det er ganske enkelt forkasteligt at samfundet - du og jeg - skal punge ud, når Paludan bevidst vil sætte gang i ballade. Vil han beskyttes, må det blive for hans egen regning. Stram Kurs modtager ganske store beløb i partistøtte (hvilket heller ikke er rimeligt) !

I samme avis læser vi, hvordan familier må etablere private vagtværn - for egen regning - for at undgå indbrud. Politiet, som jeg har stor respekt for, har ganske enkelt ikke resurser til at passe på landets borgere, når de samtidig skal beskytte Rasmus Paludan.

Ak ja, verden er af lave.

Inge Correll, Hørsholm

Statsministerens kamp mod ulighed?

Udenrigspolitisk ønsker statsminister Mette Frederiksen ikke at bidrage mere til EU. Hun ønsker ikke at rige Danmark skal bidrage mere til det europæiske fællesskab, så de fattigste EU-lande får bedre mulighed for at oprette et offentligt serviceniveau, der nærmer sig det danske.

Indenrigspolitisk - derimod – finder fru Frederiksen det fuldt ud på sin plads, at rige kommuner som Gentofte og Rudersdal bidrager med op imod en halv milliard kroner yderligere til landets ”fattigste” kommuner.

Jeg bliver derfor i tvivl om statsministerens reelle hensigter i sin kamp mod ulighed. Måske burde hun sende Gentofte og Rudersdals knap halve milliard til de fattigste EU-lande og så lade os i Hørsholm være i fred.

Per Tidemand, Hørsholm

Hvem har ansvaret?

I avisen 12. februar er der endnu et læserbrev om problemet med gymnasiepigen Katrine Fischers udtalelse og en artikel om 117 advarsler til Skatteministeriet. I den senere tid har vi  også læst om stanken fra problemer i Skat, politiet, militæret og sundhedsvæsenet.

Jeg undrer mig over, at man åbenbart endnu ikke har forstået hvad grunden er. Vi gamle fra erhvervslivet lærte for 50 år siden, hvor problemerne opstod. Ganske enkelt: Fisken stinker altid fra hovedet.

Christian Kjellerup Hansen, Frederiksværk