UkuleleHanne er klar med ny musikvideo, hvor mænd har rollerne som sexobjekter

Der huserer rygter om sabotage i Cannes. Museumskoncernen Romu bliver beskyldt for at chikanere medarbejdere. Og så er den her: UkuleleHanne sender ny musikvideo på gaden. Kulturnyhederne er klar.

UkuleleHanne aka Hanne Katrine Rasmussen er aktuel med en EP, hvor hun fortolker nogle af de mest sexistiske danske hiphop-numre som »Du ka' ik' køre bil kælling« og »Sut den op fra slap«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

God fredag middag - solen skinner, det er (næsten) sommer, og der er godt gang i kulturlivet. Det gælder ikke mindst i det sydlige Frankrig, hvor filmfestivalen i Cannes, der som bekendt, blev skudt i gang onsdag.

Ikke alt er som det plejer at være på den traditionsrige festival, og i morges opstod der sågar rygter om organiseret - men dog civiliseret - sabotage i festivalpalæet.

En ultrakort og grovmasket baggrund først: Filmbranchens helt store disruptions-udløsende kraftcenter, Netflix, er i år blevet inviteret med i det fine selskab. Det har dog ikke fået streamingstjenesten til at neje og bukke. Netflix har - som der ellers er en meget stærk tradition for -  afvist at vise sine to konkurrencefilm i de franske biografer, da de franske regler dikterer, at biograffilm først må vises online tre år efter biografpremieren. Det er hverken festivalens ledelse eller jury-formand Pedro Almodovar tilfreds med, og du kan læse mere om trakasserierne her:

Da Netflix-filmen »Okja« blev vist fredag morgen, virkede det en overgang som om konflikten nu også manifesterede sig i biografsalen. Under en visning af »Okja« buhede og hujede publikum højt, og filmen blev - højst usædvanligt - stoppet i ti minutters tid.

»Jeg har aldrig oplevet noget lignende,« rapporterer Berlingskes filmredaktør, Kristian Lindberg, fra Cannes og fortæller, at spontane rygter om organiseret sabotage spredte sig i biografsalen, som man blandt andet kan se her:

Det var dog ikke tilfældet.

»Filmen blev vist i det forkerte format, og folk ville gerne se den. Men der opstod nogen forvirring, og situationen blev misforstået,« fortæller Kristian Lindberg.

På b.dk byder vores to mand store Cannes-redaktion i øvrigt løbende på nyheder, blandt andet følgende:

Det er ikke kun i Cannes, at der er spændinger. Ifølge Politiken er der store problemer i museumskoncernen Romu. Avisen har talt med over 20 primært tidligere medarbejdere, som tegner et billede af en direktion, der »styrer stedet på nærmest diktatorisk vis, overfuser og chikanerer medarbejdere og har skabt en hård arbejdsplads med en indgroet frygtkultur«.

Ifølge Politiken har ledelsesstilen i Romu resulteret i stressudløste sygemeldinger, manglende nattesøvn og medarbejderflugt. Af de 45 mennesker, der var fastansat i 2014, har 13 forladt Romu. Det samme gør gældende for 16 af de 25 projektansatte. Problemerne er tidligere blevet påvist i trivselsundersøgelser og viderebragt til bestyrelsen, dog uden at der er sket de helt store forandringer.

Romus direktør, Frank Birkebæk, har ikke mange kommentarer til kritikken.

»Jeg har et fremragende forhold til de fleste af mine medarbejdere. Jeg orker ikke denne her diskussion. Jeg synes, den er fuldstændig uanstændig over for mig,« siger Frank Birkebæk til Politiken.

Og nu til noget helt andet. Der har været en vis interesse for UkuleleHanne aka Hanne Katrine Rasmussen på b.dk de seneste dage, hvor man kan læse følgende:

UkuleleHanne dyrker en særlig niche, hvor hun fortolker hiphop-numre med sexistiske tekster for at sætte dem i et andet lys, og i dag udkommer så hendes nye EP og en musikvideo med hendes coverversion af Emil Stabils »Swimmingpool«:

En anden, der arbejder med at vende tingene på hovedet, er fotografen Chris Buck, der i det aktuelle nummer af »O! The Oprah Magazine« i en billedserie leger med vores opfattelse af race, og det kan du se her:

Og så til en serviceoplysning: Hvis du tilfældigvis ligger inde med et maleri af Jean-Michel Basquiat, så er det måske tid til at fyre det af på en auktion. Alternativt kan det betale sig at forsøge at spotte fremtidens pendant til Basquiat. Et af kunstnerens malerier blev nemlig solgt for hele 740 millioner kroner på en auktion hos Sotheby’s torsdag. Det skriver Politiken. Beløbet er den højeste pris for en stykke moderne kunst nogensinde, og der er tale om en yderst favorabel investering. Da samme maleri blev solgt i 1984 lød salgsprisen på 127.000 kroner.

Vi slutter i den triste ende. I går blev medier over hele verden ramt af den triste nyhed, at grungeikonet Chris Cornell er død.

Politiet har efterfølgende bekræftet, at han begik selvmord.

Du kan sende Chris Cornell en tanke og nyde ham fortolke »Billie Jean« her: