Truckerdatteren der gik fra rullesten til mediemogul

For 40 år siden stod modellen Jerry Hall mellem rockstjernerne Bryan Ferry og Mick Jagger. Nu skal hun giftes med mediekongen Rupert Murdoch.

Jerry Hall og Rupert Murdoch til Golden Globe-overrækkelse søndag aften i Hollywood.  Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Det er lidt af en rejse, Jerry Hall har taget siden hun i 1956 blev født i en  lille by i Texas som datter af en lastbilschauffør, der hellere ville have haft drenge, og derfor gav hende og tvillingesøsteren navnene Jerry og Terry.

Søsteren blev ejendomsmægler, mens Jerry Hall rejste til Europa og blev supermodel, forlovet med Bryan Ferry, fik fire børn med Mick Jagger og skal nu giftes med den 84-årige medie-mogul, Rupert Murdoch. Og det bliver endda hendes første officielle ægteskab.

Hvis den stadigt aktive Murdoch, der annoncerede forlovelsen på navnesiderne i hans egen avis Times, gør brug af Jerry Halls erfaringer, vil det være naturligt, for hun har om nogen erfaring med medierne - godt nok mest fra en placering på deres forsider.

Som topmodel nåede hun at pryde adskillige forsider på Vogue, Cosmopolitan med videre, efter hun var blevet spottet af en agent på den franske riviera og rykkede til Paris i en lejlighed, hun delte med modellen og den senere skuespiller Grace Jones. I 1975 kunne hun ses på forsiden af Roxy Musics plade »Sirens«, og kort efter i nattelivet med en forlovelsesring, som hun havde fået af forsanger Bryan Ferry.

Det blev dog ved ringen. Et par år efter mødte hun Mick Jagger fra Rolling Stones, og da han brød op med sin første kone Bianca Jagger, rykkede Jerry Hall i 1979 ind til det, der blev starten på 20 års stormfuldt parforhold med udgangspunkt i New York, hvor de boede i de første år, inden Jagger købte et mindre gods i udkanten af London i starten af 90'erne. Jerry Hall havde i øvrigt selv for modelpengene købt en ranch i Lone Oak, Texas.

De to blev et af tidens store celebrity-par, og også kendt for at give den fuld gas i det New Yorkske natteliv. Selv om de nåede at få fire børn sammen - det første i 1984 og det fjerde i 1997 - så gik det hele ikke ligefrem op i bleskift og godnat-sang. Slet ikke for Mick Jagger, og Jerry Hall har da heller ikke lagt skjul på, at hans skiftende affærer var den største belastning for forholdet.

»Jeg blev ved med at tro, at Mick ville ændre sig med tiden, men det gjorde han altså ikke,« konstaterede Jerry Hall i et interview med Radio Times nogle år efter bruddet i 1999, hvor hun havde indset, at det var en kamp, der ikke kunne vindes. »Jeg mener, millioner af piger kaster sig foran ham - og det ligger ikke til ham at sige nej,« konstaterede Hall, der selv indrømmede en enkelt affære, men mest for at gøre Jagger jaloux.

Da en noget yngre model i 99 erklærede, at hun var gravid med Mick Jaggers barn, blev det dog en tand for broget for Hall, som søgte om skilsmisse. Der var bare lige den kedelige detalje, at det romantiske hindu-bryllup Jagger og Hall havde haft på stranden i Bali i 1990 blev erklæret ugyldigt af det engelske retssystem. Jerry Hall fik dog 15 millioner pund af den Jaggerske formue med sig, og parret fortsatte faktisk med at være venner i årene efter bruddet.

Ved siden af model- og mande-oplevelserne har Jerry Hall også forsøgt sig lidt i skuespillerfaget med blandt andet en mindre rolle i Tim Burtons Batman-film, og forskellige teateroptrædener - faktisk med nogen succes. De seneste år er hun desuden dukket op i forskellige TV-shows og reality-programmer i engelsk og amerikansk TV, senest i den engelske udgave af Vild med Dans i 2012, hvor hun dog røg ud i anden runde.

Det lange blonde hår har altid være Jerry Halls varemærke, men der er ingen, der fyrer blondinevitser af om hende. Angiveligt med en IQ på 146 og en aldrig svigtende videnskabsinteresse, er der meget andet end mænd og mode i hendes hovede. Det kan hun så dele med ejeren af adskillige aviser og TV-stationer, Rupert Murdoch, som hun første gang blev set sammen med ved rugby-verdensmesterskaberne i London i november.

Hvornår det annoncerede bryllup med den 84-årige Murdoch skal stå, er endnu ikke offentliggjort. Forhåbentligt ikke for langt ude i fremtiden, hvis det endelig skal ende med, at Jerry Hall bliver officielt gift.

Hør Jaggers sang til Jerry Hall: Miss You: