Stjerner begræder Bowies chokdød

Musikeren døde 10. januar efter 18 måneders kamp mod kræft. Reaktionerne strømmer ind til den legendariske kultsanger.

Foto: ANDY RAIN. En kvinde lægger blomster ved et vægmaleri af David Bowie i Brixton, hvor den legendariske sager, som døde søndag, er født.
Læs mere
Fold sammen

København: David Bowie er død efter 18 måneders kamp mod kræft, 69 år gammel.

Den legendariske sanger var kendt som en evigt nyskabende musikalsk kamæleon, og hans enestående talent hyldes nu verden over og også blandt hans imponerede kolleger, der begræder sangstjernens chokerende dødsfald.

»David Bowie var en af mine vigtigste inspirationskilder - så frygtløs, så kreativ. Han gav os magi i en menneskealder,« skriver rapperen Kanye West på Twitter, mens Madonna udtrykker sin store sorg på en række Instagram-billeder:

»Jeg er knust. Denne fantastiske kunstner ændrede mit liv. Talentfuld, unik - din sjæl vil leve for evigt. Så heldig at have mødt dig. Jeg elsker dig,« skriver sangerinden blandt andet til et foto af hende og Bowie.

So lucky to have met you!!!! Hot Tramp I love you So! ❤️#rebelheart

Et billede slået op af Madonna (@madonna) den

Bowie har også ændret Russell Crowes liv, skriver skuespilleren i sin hyldest på Twitter:

»Hvil i fred, David. Jeg elskede din musik. Jeg elskede dig. En af de største optrædende artister, der nogensinde har levet.«

Også i Danmark begræder kendte Bowie-fans legendens chokdød.

»So long, Ziggy,« skriver radioværten Simon Jul på Instagram til et billede af Bowies alterego, Ziggy Stardust, mens Geo begræder dødsfaldet med beskeden:

»RIP fantastiske Bowie,« lyder komikerens hyldest.

So long Ziggy !!

Et billede slået op af @simonjul1977 den

Også sangerinden Szhirley er i sorg og chok over sangstjernens død.

»Tak for musikken,« skriver hun på Instagram.

Den britiske sanger blev født i London 8. januar 1947 og udgav sit sidste album, »Blackstar«, på sin fødselsdag i fredags.

Ifølge en meddelelse på Bowies officielle Facebook-side sov den legendariske sanger stille ind søndag 10. januar med sin familie omkring sig.

Bowie efterlader sig hustruen Iman, sin 44-årige søn Duncan og teenagedatteren Alexandria.

/ritzau/FOKUS