Palin møder Hitler i bizar film

Finnerne bag rum-nazifilmen »Iron Sky« har lavet en opfølger, hvor Sarah Palin og Hitler går sammen i kampen om verdensherredømmet - ridende på dinosaurer!

Læs mere
Fold sammen

For to år siden havde det finske filmselskab Blind Spot Pictures premiere på en højst bizar film, nemlig rum-nazifilmen »Iron Sky«, der kombinerer nazijokes og science fiction på en ret utraditionel og temmelig smagløs facon. Den teknisk flotte og fuldstændig anarkistiske film var Finlands hidtil dyreste film med et samlet budget på 70 millioner kroner og handler om en hær af nazisoldater, der har overlevet efterkrigstiden på Månen. Herfra begynder de en invasion af Jorden, hvor blandt andre Sarah Palin, der er blevet USAs præsident, yder dem modstand.   

Filmen var undervejs i så mange år, at mange filmfans var begyndt at spekulere over, om den i virkeligheden blot er en stor joke. Det var heller ikke alle anmeldere, der forstod vitsen ved den færdige film, der fik premiere i 2012 ved Berlins filmfestival, men nu er det lykkedes filmens producenter og instruktøren Timo Vuorensola at samle nok penge ind til at starte arbejdet på en toer. Ligesom forgængeren bliver »Iron Sky - The Coming Race« delvist finansieret ved crowdfunding på internettet.

I traileren åbenbares alt, hvad der indtil videre er offentliggjort af historien: Sarah Palin (skuespilleren Stephanie Paul) lander i helikopter på Antarktis, hvorfra hun nedstiger til Jordens indre via en hemmelig elevator. Den første, hun møder der, er selveste Adolf Hitler - ridende på en heilende tyrannosaurus med kælenavnet “Blondi”.

Blind Spot Pictures færdiggjorde i dag sin indsamling på crowdfunding sitet Indiegogo og nåede op på 560.949 amerikanske dollars fra over 8.000 bidragsydere. Dette er dog langt fra nok til at finansiere hele filmen, men det finske filminstitut har allerede lovet at bidrage med yderligere 13 millioner dollars.

For nylig skabte det nye filmprojekt en vis kontrovers på internettet med to minitrailere - såkaldte teasere - for den kommende film. I den ene kan man se den finske skuespiller Kari Ketonen som Putin, der danser kosakdans, efter at han har siddet ved sit skrivebord og udtænkt planer for et nyt Storrusland. I en anden teaser river Jesus (skuespilleren Jukka Hilden) sig løs fra sit kors og udsender en regn af kugler fra to maskingeværer, uden at det på nogen som helst måde er klart, hvordan det passer ind i den øvrige handling af filmen.

Et sted på filmens hjemmeside kan man se et interview med skuespilleren Udo Kier, der med hudløs ærlighed roser den kommende film:

»Jeg elsker interessante film, uanset om de giver nogen mening eller ej!«