Nu kan det være nok med de vampyrer og varulve

Filmene i Twilight-sagaen er gået fra teenagedrame til "Glamour", lyder det fra anmeldere, der sabler den seneste vampyrfilm ned.

Stjernerne fra Twilight, Robert Pattinson og Kristen Stewart, får ikke megen ros med på vejen for den nye film. Her ses de til premieren i London onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver for meget af det gode med alle de vampyrer, varulve og al den kærlighed. Sådan lyder det i hvert fald fra de anmeldere, der har brugt omkring to timer på at se den seneste film i Twilight-serien, "Breaking Dawn part 1." Både i Berlingske og Politiken er der således kun to stjerner at hente for teenage-hitfilmen.

- Tonen i ’Breaking Dawn part 1’ er så indforstået, at kun fans kan følge med. Og sandsynligvis vil også kun die-hard fans forstå at sætte pris på denne gang overnaturlig soap-opera, fortalt med antydninger, lange talende blikke og ultra corny one-liners. Serien startede som et teenagedrama om uforløst begær og kvaler med at finde egen identitet, udviklede sig til en episk saga – og er nu endt som en overnaturlig pendant til ’Glamour', skriver Berlingskes Louise Kidde Sauntved.

Og Politikens filmredaktør Kim Skotte er enig:

- Mens kameraet dvæler ved hvert eneste suk og støn, kommer dette nye nummer af den lækkert filmede saga til at ligne en glittet reklame for sig selv, skriver han.

- At vride to film ud af ’Breaking Dawn’ ligner simpelthen grov spekulation. Populærkultur må for min skyld være lige så kulørt, banal eller overgearet, den har lyst til, men bliver den først selvhøjtidelig og tager sine egne røverhistorier alvorligt som mytologi, går det galt.

I B.T. er begejstringen heller ikke stor:

- ’Edward og Bella bliver gift og dyrker sex. Bella bliver gravid. Og varulven Jacob er stadig jaloux’. Så kort kan handlingen i ’Breaking Dawn Part 1’ opsummeres. Men alligevel varer filmen næsten to timer. Og når den lille lede ufødte vampyrbaby endelig leverer lidt spænding ved at begynde at æde sin i forvejen blege mor (Bella) indefra, ér de fleste allerede faldet i søvn. Lad os håbe, at to’eren (nov. 2012) er bedre, skriver B.T.s Henning Høeg.

JP giver fire stjerner

Hos Jyllands-Posten er anmelder Nanna Frank Rasmussen dog anderledes begejstret og giver vampyrfilmen hele fire ud af seks stjerner.

- Med Condon (instruktøren, red.) bag roret bliver der klippet forholdsvis hurtigt (i Twilight-målestok, forstås) mellem de alvorlige kig-hinanden-dybt-i-øjnene-jeg-smelter-af-kærlighed-scenerne og de mere humoristiske eller, mest typisk, de mere dramatiske. Det gør filmen overraskende adræt, skriver hun.

Men der mangler stadig noget på skuespillersiden, lyder det fra Jyllands-Postens anmelder.

- Robert Pattinson som den hvidsminkede vampyr Edvard kan nok se martret blodfattig ud, men er ellers lige så død i sværen som en fladmast flue på en vindskærm. Flere af hans vampyrfæller ligner i øvrigt et par amatørskuespillere, der lige har stukket hovedet ind i et udklædningsrum og grebet den nærmeste paryk, skriver hun.

Også på den internationale scene har filmen fået skuffende anmeldelser med flere tilfælde af en enkelt eller to stjerner.