Mit København: Lord Siva

Lord Siva har travlt med sit kommende album, som på mange måder adskiller sig fra det forrige. AOK fik dog lidt af musikerens tid til en hyggelig snak om København.

Foto: PR

Hvad laver du for tiden?
»Lige nu arbejder jeg på mit næste album, så jeg tilbringer en del tid sammen med min producer og ikke mindst de kunstnere, der bidrager til pladen. Det er min første plade efter mit debutalbum, som udkom i marts i år, så jeg håber, den nye vil bliver taget lige så godt imod«.

Hvad kan man forvente sig af dit kommende album?
»Jeg er meget mere inde over dette album end det første. Det er også mere eksperimenterende, da vi her blander forskellige genrer og instrumenter. Der er blandt andet en del guitar med. Man kan vel sige, at dette album udforsker nye verdener for mig, men jeg vil og kan ikke rigtigt sætte nogen genre på det«.

Læs også: Mit København: Johan Olsen

Hvilken bydel holder du mest af og hvorfor?
»Nørrebro. Der er et godt miks af alle kulturer og mega mange lækre spisesteder og gode grønthandlere. Men der, hvor jeg bor nu i Indre By, er også fedt, og det er tæt på alt«.

Hvad er dit yndlingssted i København?
»Det er nok derhjemme. Og ellers er jeg ret glad for Østre Anlæg, der kan man får noget frirum. Jeg går tit tur med min hund der. Der er en rolig stemning, folk løber i parken og andre bruger den bare til at slappe af. Her kan man få en lille pause fra hverdagen«.

Hvad er det mest imponerende ved København?
»Inden jeg flyttede til København, tænkte jeg, at byen var utrolig stor, men nu, hvor jeg bor her, tænker jeg egentlig, at det er en lille by. Det imponerer mig nok, at så lille en storby rummer så meget og så mange forskelligheder«.

Læs også: Mit København: Emily Salomon

Hvad er det bedste ved København?
»De mange kulturer. København er meget, som man vælger den. Her er både total gang i den, som der er i en større by, men også helt roligt. Selv om man bor midt i København, og der er masser af liv på gaden foran ens lejlighed, og opgangen ser slidt ud, kan man sagtens have en fantastisk lejlighed, hvor der er helt stille. Man ved aldrig, hvad der gemmer sig bag facaden, før man er indenfor«.

Hvad er det værste ved København?
»Cyklister, der er grove i munden, ellers synes jeg sgu, her er meget fint«.

Hvor går du ud i København?
»Jeg går en del i Kødbyen. Der er mega mange fede steder, og jeg elsker, at man kan gå fra det ene sted til det andet - at alt er samlet. Man kan f.eks. tage på Chicky Grill og bare spise lækkert og aske i tallerknerne bagefter og så gå videre til baren ved siden af og drikke gode øl. Det er fedt, at man kan være i et område en hele aftenen. Men det behøver ikke at være noget særligt. Jeg kan også sagtens købe en six-pack om sommeren og hænge ud på gaden med gode kammerater. Det er det fede ved København, man kan bruge hele byen på så mange måder«.

Hvor kan du lide at spille i København?
»Vega, det er fedt. Det er et lille mål for enhver musiker«.

Hvor shopper du i København?
»Jeg kan godt gå rundt og bare kigge på ting og måske købe en trøje eller noget, men jeg er nok ikke den store shopper. Hvis jeg skal bruge en kasket, er det bare hurtigt ind og ud af butikken. Hvis det er et par jeans, går jeg i Levi's, og hvis det er en T-shirt, skal den bare være hvid eller sort. Det skal hurtig overstås og er mest af praktiske grunde. Men hvis jeg er i udlandet, så kan jeg godt lide at gå i butikker. Det er på en måde mere spændende«.

Hvor i byen finder du inspiration, og bruger du byen, når du laver musik?
»Jeg finder nok en del inspiration i nattelivet og »viben« omkring natten. Men også bare i bylivet, hvor der er masser af forskellige følelser i alle menneskene omkring en. Det er inspirerende at være en del af - i hvert fald for mig«.

Læs også: Mit København: Michelle Kristensen

Har du et særligt åndehul i byen?
»Østre Anlæg. Og ellers kan jeg også godt lide at låne en bil og bare køre rundt i København«.

Hvordan bruger du byens kulturelle tilbud?
»Jeg var inde og se en ballet for nylig. Det var overraskende godt. Jeg var imponeret over, hvordan det hele er sat op, og hvor stort Det Kongelige Teaters orkester er. Jeg er ellers ikke så god til at bruge byens kulturelle tilbud. Men det rørte mig virkelig at se den ballet, det havde jeg ikke regnet med. Jeg gad godt at være bedre til at se bl.a. teater og komme mere på museer«.

Hvad er det for en type musik, som du går ud og hører?
»Jeg er rigtig dårlig til at lytte til musik. Men når jeg gør det, er det meget blandet«.

Læs også: Mit København: Klumben

Hvad ville du vise en turist i København?
»Jeg vil bestemt ikke hive personen med ud og se Den Lille Havfrue, så er jeg mere til at tage på en god vinbar, hvor man kan sidde og hygge. F.eks. på Mother Wine på Gammel Mønt, men det kommer selvfølgelig an på, hvad man har lyst til«.

Hvad ville du lave, hvis du havde en fridag?
»Stene derhjemme og lave mad hele dagen. Det er en god meditation til bare at være. Jeg elsker dage, hvor jeg bare kan handle ind og hygge med at lave mad en hel dag. Det kan jeg bruge lang tid på - det tager f.eks. 5-6 timer at lave en god bolognese«.