Led Zeppelin begejstrer efter genforening

De kom, de så og de rockede. Led Zeppelin levede op til alle forventninger, da de efter næsten 30 års tavshed gav koncert i London.

»De bliver holdt oppe af de øredøvende brøl, som hver eneste lille spasme bliver mødt med denne aften – enhver, der er til stede i O2-arenaen, ønsker, at deres optræden når selve storhedens grænse. Det er næsten umuligt at være subjektiv, ikke at blive suget ind.«

Hamish MacBain, koncertredaktør på musikmagasinet NME.COM, er ikke et øjeblik i tvivl. Mandagens Led Zeppelin-genforeningskoncert var en sublim oplevelse, og MacBain er langt fra den eneste anmelder, som må bøje sig i støvet.

»Når vi taler om genforeningskoncerter, så var denne her uden tvivl noget særligt,« skriver Daily Mails Adrian Thrills, mens The Guardians Alexis Petridis konkluderer, at »Plant lyder fantastisk, og han bevarer et magnetisk og imponerende nærvær på scenen.«­

Det var første gang i næsten 30 år, at rocklegenderne spillede koncert i London, en begivenhed som af engelske medier og fans er blevet hævet til næsten religiøse højder. Og de, som havde fået en af de eftertragtede billetter til koncertarenaen O2, blev – ifølge de engelske anmeldere – altså ikke snydt.

De tre overlevende af de oprindelige Led Zeppelin-medlemmer – sanger Robert Plant, guitarist Jimmy Page og bassist John Paul Jones – sparkede koncerten i gang med »Good Times Bad Times« og fortsatte med rockklassikere som »Stairway To Heaven«, »Whole Lotta Love« og »The Song Remains The Same«. Gruppen indstillede karrieren, da trommeslager John Bonham døde i 1980. Han var ved mandagens genforeningskoncert erstattet af sønnen Jason Bonham.

Led Zeppelin havde oprindeligt sagt, at gruppen kun ville spille denne ene koncert. Men i sidste uge satte Jimmy Page og John Paul Jones gang i rygterne, da de i et interview antydede, at de muligvis vil optræde sammen igen. Også sanger Robert Plant har – ifølge AFP – sagt, at »det ikke vil være nogen dårlig idé, at spille sammen indimellem«.