Jamen, man griner da ad bøsser

En komedie om homofobe brandmænd er den amerikanske komiker Adam Sandlers nye humor-trip i »Jeg erklærer jer nu for Chuck og Larry«. Som helhed er filmen ikke særlig morsom, men skuespillerne har det sjovt, og det smitter.

Det er ikke bøssehumor, men bøsse-forskrækket humor, den amerikanske komedie »Jeg erklærer jer nu for Chuck og Larry« tager udgangspunkt i med komikeren Adam Sandler som foregangsmand.

Sandler spiller Chuck, brandmand og ungkarl, der vældig godt kan lide damer. Også gerne mange af dem på én gang. Han er kollega og god ven til Larry (Kevin James fra TV-serien »The King of Queens«), der forsørger sine to børn alene efter konens død. Da Larry opdager, at han på grund af et hul i lovgivningen ikke kan testamentere sin pension til sine børn uden at være gift, tyer han til sin ven for at få hjælp. Ved at blive gift med Chuck kan problemet løses, men snart fanger bordet. De to yderst heteroseksuelle mænd må lade som om de er bøsser og oplever derved omverdenens homofobiske træk – både i samfundet generelt og i nærmiljøet. En moralsk lærestreg og et særdeles politisk korrekt budskab, dog heldigvis pakket ind i en ukorrekt indpakning. Ellers ville filmen have været ulidelig.

Som helhed er den nu ikke særlig morsom. Efter et fast skema og med sentimentale pauser kører vittighederne og situations-komikken derudad på et grovkornet og plat plan, der sikkert vil sætte gamle Sandler-fans i højt humør. Hvad der redder filmen fra den rene plastiske følelse er, at skuespillerne hele vejen ned gennem rækkerne ser ud til at have det sjovt. I biroller ses Dan Aykroyd, Ving Rhames, Steve Buscemi, Jessica Biel, Richard Chamberlain og Rob Schneider i en uigenkendelig japansk udgave. Hver for sig er de underholdende og lige akkurat nok til, at filmen redder sig fra den rene pinlighed.

Længde: 117 min. Tilladt for alle.