Her er alle tiders bedste Bond-hit

Hvilken af de 22 James Bond-temasange er den bedste? Vinderen er kåret.

Fra filmen 'For Your Eyes Only' med Roger Moore. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I anledningen af at Agent 007 kan fejre 50-års jubilæum i biograferne til oktober, har BBC foretaget en meningsmåling blandt de britiske radiolyttere for at finde den bedste James Bond-temasang af dem alle. Og vinderen var suveræn.

For med over en fjerdedel af stemmerne blev Paul McCartney og Wings nummeret 'Live and Let Die' kåret til alle tiders bedste.

Sangen, der fra 1973 og som blev skrevet til filmen af samme navn, fik hele 28 procent af stemmerne i undersøgelsen. Det skriver dailymail.com. Filmen, der på dansk hedder "Lev og lad dø", var den første af filmene med Roger Moore i hovedrollen. Han nåede at spille med i yderligere fem film som den britiske spion.

'Live and Let Die' løb med sejren foran 'Nobody Does It Better' med 20 procent af stemmerne, som Carly Simon indspillede til 'The Spy Who Loved Me' fra 1977. Tredjepladsen går til Shirley Basseys 'Goldfinger' fra 1964, der blev skrevet til filmen af samme navn.

Filmseriens jubilæum finder sted den 5. oktober, hvor det er præcis et halvt århundrede siden, "Dr. No" fik verdenspremiere. Her var det Sean Connery, der tonede frem på skærmen som den første Bond.

Fakta:

Næste musiker med licens til at synge James Bond-temaet bliver efter alt at dømme Adele. Den 23. James Bond film, Skywalk, får premiere 26. oktober.

Video: Se traileren til den kommende Bond-film: Skywalk