Disko-ikon tabte kampen til kræften

Robin Gibb fra the Bee Gees er død, 62 år. Han stod sammen med sine brødre bag hits som »Stayin’ Alive« og »How deep is your love«.

Robin Gibb - medstifter af The Bee Gees - er død, 62 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN WOITAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Robin Gibb, den ene tredjedel af succestrioen Bee Gees, døde søndag amerikansk tid, skriver musikmagasinet Rolling Stone.

Hans talsperson bekræfter i en pressemeddelelse, at sangeren er død i en alder af 62 år.

- Familien til Robin Gibb fra the Bee Gees meddeler med stor sorg, at Robin er gået bort i dag efter en lang kamp mod cancer og tarmoperationer. Familien beder omverdenen om at respektere dens privatliv i denne svære tid, hedder det i pressemeddelelsen.

Robin Gibb led af både tyktarms- og leverkræft, men så sent som i februar annoncerede han selv, at han havde overvundet kræften. Omkring to måneder senere sendte en banal lungebetændelse ham dog i koma i en uges tid, og siden har diskoikonet været yderst svageligt.

Robin Gibb blev født i Manchester i 1949, men i 1958 flyttede familien til Australien. Her dannede han sammen med sine brødre Maurice og Barry the Bee Gees, men de fik kun begrænset succes down under. Det var derfor først, da de flyttede tilbage til Storbritannien og kom under manageren Robert Stigwoods vinger, at bandet slog igennem. Det skete med sikre diskohits som »Stayin’ Alive«, »How deep is your love« og »Words«, og the Bee Gees soundtrack til filmen »Saturday night fever« var et af de bedst sælgende album i 1970erne.

Succesen havde dog også sin pris for Robin Gibb, som en overgang havde svært ved at styre alle festerne og alkoholen, der fulgte med livet i overhalingsbanen. Han havde mange kontroverser med sin bror Barry om, hvilke af deres sange der skulle ende som singler. Det endte med, at Robin Gibb helt forlod bandet i 1969, men to år senere kom han dog tilbage igen.

- Hvis vi ikke havde været i familie, ville vi sikkert ikke have fundet sammen igen. Det gik så hurtigt, at vi mistede evnen til at kommunikere med hinanden. Det var den rene galskab, har Robin Gibb senere sagt om perioden.

Tvillingebroderen Maurice døde tilbage i 2003 som 53-årig på grund af komplikationer med en snoet tarm. Og den yngre bror Andy, som aldrig var en del af the Bee Gees, men som havde en pæn solokarriere, døde allerede som 30-årig af en hjertelidelse. Tilbage er derfor nu broderen Barry, der mødte op for at synge ved Robin Gibbs sengeleje, da han lå i koma i april.

Sidste gang Robin Gibb stod på scenen var under en støttekoncert i februar i år, hvor der blev samlet ind til sårede soldater. Han efterlader sig konen Dwina og tre børn.

TV: Manden med falsetstemmen er død