Derfor kan familien Simpson i dag fejre 25 års fødselsdag

En finger på tidspulsen og familien som omdrejningspunkt er årsagerne til, at tv-serien The Simpsons kan fejre 25-års fødselsdag, mener tv-serieekspert.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie kan give hinanden et stort knus og råbe et højt hurra.

De gule familiemedlemmer i The Simpsons har nemlig været en familie i 25 år, og det er blandt andet takket være et stærkt familiebånd, mener tv-ekspert og Simpsonsfan Keld Reinicke.

»For mange andre serier er omdrejningspunktet selve tiden, de er lavet i, men i The Simpsons er omdrejningspunktet familien, og derfor knytter den sig ikke til en bestemt tid,« siger han.

Med familien som motor, undgår serien ifølge eksperten, at sidde fast i tiden og være baseret på noget, som var sjovt tilbage i 80erne.

»Når mobiltelefonen kommer, så kan de lave en joke om mobiltelefonen, og når Facebook kommer, kan de lave en joke med Facebook. Når man ser nogle af de gamle Simpsons, så passer de med tiden, men de formår hele tiden at komme op med historier, som passer til det, vi synes, er interessant,« mener Keld Reinicke.

Bag serien står en række manuskriptforfattere, som eksperten også tilegner en stor del af æren for seriens lange levetid:

»De er dygtige til at skrive små jokes ind hele tiden. Så når man ser et afsnit, kan man både se det som en sjov halv time, men hvis man kigger ekstra efter, så er der en masse andre lag i serien, og man kan hele tiden opdage nye ting, selvom man har set afsnittet før.«

Keld Reinicke tvivler dog på, at serien vil komme til at kunne fejre 50-års jubilæum på skærmen, fordi mange tv-kanaler i dag kan producere serier direkte til sin målgruppe og ikke serier, som absolut skal ramme bredt, ligesom The Simpsons har gjort:

»Vores medievaner ændrer sig, og dermed også den type serier, vi gerne vil se,« siger han.