I en storby som København, hvor vandet er tæt på hele tiden, er det nærliggende at drømme om en god aften ude med fisk på menuen. AOK guider her til fem restauranter, der har fisk og skaldyr på kortet, og som har fået rosende omtaler med på vejen af anmelder Søren Frank.
Iluka

»Her serveres havmaden nogenlunde så enkelt, som det lader sig gøre. Beder man om en rødtunge, så får man en rødtunge i fuld figur, inklusive ben, ligesom søpindsvinet kommer ind, som naturen har skabt det, blot åbnet, så man kan guffe den sexede rogn. (...) Navnet Iluka er aborigint australsk og betyder »ved havet«, og valget af netop det navn skyldes, at stedets australske køkkenchef og indehaver, Beau Clugston, er vokset op i Sawtell på New South Wales' nordkyst, med daglig svømning og surfing.«
Krogs Fiskerestaurant

»Krogs Fiskerestaurant er uden tvivl en af byens mest legendariske restauranter. (...) Stilen på stedet har skiftet jævnligt, hvad angår både køkken og interiør – jeg noterede mig således straks med glæde, at indretningen p.t. er nogenlunde så klassisk, som det kan lade sig gøre, med grønne farver og små lamper med gammeldags plisserede skærme på væggene og tunge hvide duge på bordene.«
Fishmarket

»Det begyndte udmærket med et stykke dampet slethvar – pighvarens mindre knubbet kostbare, men stort set lige så smagfulde fætter – som var garneret med tomater og fennikel, grønt, som ikke ligefrem kan siges at være i sæson, samt grape. Gedigent, uden at man ligefrem tabte underkæben.«
The Pescatarian

»Den gode vært læser gæsternes tanker. Sådan var det også denne aften, hvor husets sommelier, Aleks Møller, der før arbejdede på AOC som restaurantchef, foreslog en fleksitarløsning, hvor vi skiftedes til at få fisk- og grøntretterne. (...) Det blev imidlertid vegetarretten, som gik af med sejren: en salatagtig konstruktion af urter og bær, som var grillede med en fin røgsmag til følge, samt fermenteret mælk til at give retten dybde og umami.«
Louises Fiskebar

»Til frokost er det smørrebrødet, som regerer, mens aftenkortet, som var det, vi frekventerede, kører klassisk fiskemenu med forskellige former for rogn, inklusive kaviar, et udvalg af østers, fiskesuppe samt det obligatoriske skaldyrsplateau kombineret med mere innovative serveringer. (...) Aftenens måske bedste og i hvert fald mest overraskende ret var en servering af torsketunger, som er en delikatesse i Norge, men stort set aldrig ses herhjemme. Her var de små tunge escalopes lige vendt i mel og stegt i smør med dejlig fast konsistens og dyb smag til følge.«