Amazon vil sende »Ringenes Herre« som tv-serie

Tolkiens trilogi vil få premiere som tv-serie på Amazons streamingtjeneste, Prime Video.

Amazon siger, at den kommende tv-serie baseret på Ringenes Herre vil udforske nye udviklinger i historierne i den berømte fantasy-trilogi af J.R.R. Tolkien. Foto fra Peter Jacksons filmatisering af trilogien. Reuters/Handout Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Los Angeles. Internetvirksomheden Amazon.com meddeler, at den har købt de globale tv-rettigheder til "Ringenes Herre" til en tv-serie, som vil få premiere på selskabets streamingtjeneste, Prime Video.

Beslutningen er udtryk for en ny kurs i Amazon, som fremover vil producere serier med bredere appel end tidligere for at tiltrække flere til selskabets shopping- og streamingklub, Prime.

Den kommende tv-serie vil ifølge Amazon udforske nye udviklinger i historierne i den berømte fantasy-trilogi af J.R.R. Tolkien.

Magasinet Variety skrev tidligere på måneden, at mediekoncernen Warner Bros. Television og folkene bag boet efter Tolkien førte forhandlinger med Amazon Studios om at udvikle en tv-serie baseret på "Ringenes Herre".

Ifølge Variety var den øverste leder i Amazon, Jeff Bezos, personligt involveret i forhandlingerne.

Variety skrev at det er usædvanligt, at Bezos, der er kendt som en fan af fantasy og science fiction, er personligt involveret i forhandlinger for Amazon Studios.

Men forhandlinger om "Ringenes Herre" finder sted på et usædvanligt tidspunkt for internetgiganten.

I sidste måned indgav Roy Price, som var øverste chef for Amazons tv- og filmselskab, sin opsigelse, efter at den kvindelige tv-producer Isa Hackett anklagede ham for upassende opførsel tilbage i 2015.

Sagen kom, da der var stor fokus på sexskandalerne omkring filmproduceren Harvey Weinstein.

Bestræbelser på at få udviklet "Ringenes Herre" som tv-serie er i tråd med Bezos erklærede målsætning om at få Amazon Studios væk fra nicher med serier som "Transparent" og "Mozart in the Jungle", der ikke har en bred international appel.

Den sidste film i trilogien om Ringenes Herre, "Kongen vender tilbage", løb med 11 gyldne statuetter ved Oscar-uddelingen i 2004. Som den første eventyrfilm nogensinde i Oscar-historien blev den kåret som den bedste film. Og Peter Jackson fik en Oscar for "Bedste instruktør".

/ritzau/Reuters