20. Låge: Nick Cave og sandheden

Frem til jul kigger vi tilbage på de største og mest mindeværdige musikalske øjeblikke og tendenser fra det forgangne år.

Nick Cave i Falconer Salen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke nogen stor hemmelighed, at den australske musiker Nick Cave har det en smule svært med journalister.

Kendere vil således med glæde mindes det nu legendariske interview "I Have To Spend Hours Talking To Fucking Idiots Like You" som han tilbage i 80erne gav til den engelske NME-journalist Jack Barron. Hele interviewet starter med, at Cave stort set smadrer alt hvad Barron har med i den hotellobby hvor interviewet skal foregå.

Et på alle måder behageligt afbræk fra de uendelige mængder af uforberedte medløberinterviews som Cave må have gennemgået i sin karriere. Bunden blev således nået, at MTV på et tidspunkt valgte at droppe journalister og i stedet bare overgav mikrofonen til andre musikere som så kunne interviewe kollegaerne.

Her en meget ung og meget behåret Billy Corgan, der får sig en snak med Cave:

Men sagen er jo, at mange Nick Cave-fans brænder for at vide mere om deres idol. Hvordan er han som menneske, hvor får han inspirationen til sin musik, hvad driver ham gennem tilværelsen og så fremdeles. Og til dem, er der kun én ting at sige. Riv en aften ud af kalenderen, ifør dig dit bedste sæt tøj og et par støvler og sæt dig så til at se den seneste dokumentarfilm om Cave.

Den hedder "Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" og er en lille mesterlig blanding af fiktion og fakta og en hulens masse enestående musik. Men er det sandheden? Nej. lige så lidt som et musikinterview. Men uendeligt mere underholdende.