Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Vi betaler vores skat med glæde

Jeg er glad for at leve i Danmark, hvor der satses på velkvalificerede læger og sygeplejersker

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 14. juni 2016 står for os som en dag, vi mindes – men ikke med glæde. Vores søn, Thomas, faldt om med kramper og i første omgang troede lægerne, at han havde epilepsi. Efter fire døgn konstaterede de dog en blodprop i hjernen. Desværre tilstødte en hjerneblødning og yderligere to blodpropper i hjernen, som komplicerede behandlingen. Men lægerne og sygeplejerskerne på Århus Universitetshospital var kompetente og yderst kvalificerede til både at give Thomas den bedste behandling samt afse tid til at tage sig af os, Thomas’ kæreste og familie.

Midt i den værste periode i Thomas’ og vores liv oplevede vi en indlevelse og omsorg fra personalet – både over for Thomas og over for os. Vi var stort set på afdelingen 24/7 i tre uger, men følte os aldrig i vejen. Tværtimod. Stor tak til personalet på Århus Universitetshospital.

Da Thomas efterfølgende fik en plads til genoptræning på Hammel Neuro Center, oplevede vi en stor ekspertise, åbenhed og varme fra personalet. Her følte vi os heller aldrig i vejen. Tak for det. I dag – fem måneder efter at Thomas faldt om, er han endelig udskrevet fra Hammel Neuro Center. Vi er dybt taknemmelige for lægernes ekspertise – de har reddet Thomas’ liv. Vi har beholdt vores søn, og han kan nu leve sit liv videre. Et liv tæt på det liv, han levede før, han blev syg.

Jeg er glad for at leve i Danmark, hvor der satses på velkvalificerede læger og sygeplejersker. Det koster, ja, men vi betaler vores skat med glæde.