Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

»Danmark skal indføre nultolerance over for dem, der overtræder den danske straffelov«

Kriminelle flygtninge har deres gang blandt andre flygtninge, hvor de i fred for myndighederne kan udøve vold og begå kriminalitet, uden nogen form for konsekvens.

Mersiha Cokovic: »Så længe vi opbevarer kriminelle, voldelige og radikale indvandrere, vil vi få mere kriminalitet, vold og større risiko for terror.«
Læs mere
Fold sammen

Hvis man vil forbedre integrationen i Danmark, er udvisningspolitik et sted, man burde starte med at rydde op i. Danmark skal indføre nultolerance over for dem, der overtræder den danske straffelov og ikke mindst dem, der er til fare for andre borgere. Det gælder folk, der er kommet hertil som flygtninge i år, såvel som dem, der har boet her i årtier.

Jeg kan ikke forstå, at vi i 2016, i den vestlige verden, debatterer om, hvorvidt organiserede seksuelle overgreb er en del af kultur, opdragelse eller noget helt tredje. Vi skal slet ikke have en forståelse for og af det. Vi skal komme det til livs, inden det overhovedet rammer Danmark, ved en bedre registrering af de mennesker, der kommer ind i landet, og en lov, der siger, at udlændinge udvises fra landet allerede ved førstegangs lovovertrædelse.

Normalt har vi ikke svært ved at udvise folk, når det drejer sig om lovlydige og selvforsørgende borgere, så hvorfor kan man ikke udvise voldsmænd og kriminelle?

Med meget få ugers mellemrum blev to lovlydige, udenlandske studerende, der forsørger sig selv og betaler for deres uddannelse i Danmark, kylet ud af landet, fordi de arbejdede i flere timer end de måtte, ifølge loven. Denne her helt meningsløse lovovertrædelse var nok til, at Danmark én gang for alle lukkede døren bag dem. Hvordan kan det så være, at vi ikke kan fratage ophold for folk, der virkelig skader andre med deres ugerninger og som er farlige for deres omgivelser?

Jeg må indrømme, at jeg som forælder har meget svært ved en dag at skulle forklare mine børn logikken i, at flid og lovlydighed bliver straffet, mens vold, voldtægt, tyveri, afpresning og mord belønnes eller i værste tilfælde bliver set gennem fingre med.

Kriminelle flygtninge har deres gang blandt andre flygtninge, hvor de i fred for myndighederne kan udøve vold og begå kriminalitet, uden nogen form for konsekvens. Danske borgere bliver frarøvet private genstande, som bliver sporet til flygtningelejre og hvor politiet ikke ønsker at intervenere.

Hvilket eksempel statuerer vi over for de nye borgere? At kriminalitet kan betale sig. At der ikke er nogen som helst alvorlige konsekvenser over for deres opførsel, og at de er mere velkommen i landet end en ung, lovlydige og selvforsørgende mand, hvis eneste fejl var, at han tog noget overarbejde i ny og næ. Jeg har engang læst en bog, der hedder »Som du racer i skoven, får du svar« og det er præcis hvad man kan sige om dansk politik. Så længe vi opbevarer kriminelle, voldelige og radikale indvandrere, vil vi få mere kriminalitet, vold og større risiko for terror.

På den anden side vil vi gå glip af folk, der sætter pris på dette land, og som gør hvad de kan og mere til.

Den logik gad jeg godt høre politikere forklare deres børn.