Dette er en kommentar. Den udtrykker skribentens holdning.

Braad Thomsen tåbelige påstande

Karen West: Havde jeg været sådan rigtig kristen var jeg også blevet fortørnet og vred over Christian Braad Thomsens hadske angreb på kristendommen i Berlingskes kommentar 2.8. Det er da også spørgsmålet fra Morten Hjelt i Opinion 6.8, om det hele nu er de kristnes skyld, at vi her i Norden har oplevet »kristen« terror.

Karen West Jordemoder og socialdemokrat, Talskvinde for Q Freedom Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste af os er da også heldigvis enige om, at lige så lidt danske muslimer skal føle sig skyldige i islamisk terror, lige så lidt skal kristne føle skyld efter terroren i Norge.

Men det er heller ikke disse tåbelige påstande fra den såkaldte venstrefløjsaktivist Christian Braad Thomsen, der skriger til himlen. Hans ivrige forsvar for alt ved den muslimske kultur åbenbarer et stokkonservativt kvindesyn, som burde befinde sig yderst på højrefløjen sammen med Breiviks tilhængere. Helt uden for kontekst bliver en af Danmarks store forfattere taget som gidsel, idet Christian Braad Thomsen citerer et par sætninger fra en af Karen Blixens fortællinger om et arrangeret fætter/kusineægteskab og den store opgave det var at blive forelsket i den, man blev tvunget til at gifte sig med. Og vi ved alle godt, at det var kvinderne, der havde opgaven, idet ægtemanden dulmede sin manglende forelskelse i sin frue ved at finde ’trøst’ i andre kvindearme. Christian Braad Thomsen afslører imidlertid sit syn på det dilemma ved at skrive om nutidens ligestilling: »Han (ægtemanden) risikerer nemlig, at kvinden sidenhen får andre tilbøjeligheder.«

Den kunne være reddet af, at tilbøjelighederne (forelskelserne) i andre end sin ægtefælle kan ramme begge i en kultur, hvor ligestilling mellem ægtefæller er naturlig, men Christian Braad Thomsen omtaler kun - kvinden. Dermed indrømmer han jo, at kvinder, der er ofre for arrangerede ægteskaber, ikke har ret til at forelske sig i en anden end sin ægtefælle. Og dermed en konstatering af, at det kunne/kan manden altså godt, om det så var/er elskerinder eller kone nummer 2, 3 og måske 4.

Jeg ville end ikke gide ofre ord på denne såkaldte venstrefløjsaktivist, hvis det ikke lige var fordi, Christian Braad Thomsen bliver brugt i diverse paneldiskussioner om integration og fremmedhad, men allermest kritisabelt er det, at han påstår, at han hører til på venstrefløjen, men forsvarer en kvindeundertrykkende kultur, blot fordi den er muslimsk. Det er mangel på respekt over for vores frie muslimske medborgere, der kæmper mod patriarkalske familiemønstre. Det ville klæde de aktive på den yderste venstrefløj at gøre op med disse kombattanter og få dem smidt over på højrefløjen, hvor de hører hjemme. De hører i hvert fald ikke hjemme hverken på venstrefløjen eller i centrumvenstre. Eller kan vi blot konstatere, at den yderste venstrefløj, i et forsøg på overdreven kulturforståelse, har det samme kvindesyn som den yderste højrefløj - noget kunne tyde på det!