Portræt af Sine Sunesen

Sine Sunesen har kæmpet for at skabe større synlighed om de højtuddannede lønmodtagere og deres behov.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Portræt bragt i Berlingske Tidende 16. marts 2007 i anledning af Sine Sunesens 40 års fødselsdag:

Sine Sunesen var allerede kørt i stilling som ny formand for Akademikernes Centralorganisation (AC) længe før, hun som den første kvinde overtog formandsposten 1. januar 2004. Hendes tilgængelige stil og evne til at nå ud over rampen blev af mange set som et tiltrængt stilskift i akademikernes fællesskab.

Sine Sunesen trådte til på et tidspunkt, hvor de højtuddannedes ledighed eksploderede, og i de første år lykkedes det hende både at skabe stor politisk og mediemæssig opmærksomhed om problemet, AC lancerede den såkaldte akademikerkampagne sammen med Beskæftigelsesministeriet, og mange akademikere har siden haft succes med at sparke døren ind til de små og mellemstore virksomheder.

Internt i AC-organisationen har Sine Sunesen haft stor brug for sine diplomatiske evner, når det gælder om at holde sammen på de 22 medlemsforbund, der til tider har holdninger, som stritter i hver sin retning. De interne stridigheder brød ud i lys lue i andet halvår af 2006, hvor de store forbund krævede en ny struktur og en kontingentreform, men op mod jul lykkedes det Sine Sunesen at finde frem til et kompromis, som skabte ro på bagsmækken.

Børnene med på arbejde
Sine Sunesen er cand.jur. og kommer fra ACs næststørste fagforbund DJØF, som repræsenterer juristerne og økonomerne. Hun satte sig selv i spidsen for et ekstraordinært valg i 1996, fordi der var rod i økonomien, og blev valgt som formand for de offentligt ansatte DJØFere. I 2001 blev hun formand for hele DJØF.

Sine Sunesen er gift med Philip Rendtorff, der også er jurist og direktør i Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede. De bor i Klampenborg sammen med børnene Sune, Johanne og Thit. Børnene er kendt af de fleste af mors kolleger, fordi de som små har været med på arbejde, når Sine er vendt tilbage efter en kort barselsorlov.