Morten Lund var blevet bindegal af avis-succes

Selvtilliden var skyhøj, da Morten Lund kastede sig over Nyhedsavisen. I en sådan grad, at han set i bakspejlet havde godt af for en gangs skyld ikke at lykkes.

Foto: Linda Henriksen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Serieiværksætteren Morten Lund blev kaldt bindegal, da han med sine Skype-millioner gjorde sig selv til avisejer tilbage i 2008.

Avisprojektet Nyhedsavisen hang allerede i tovene, da Morten Lund gik ind i det i 2008. Mediefolk og brancheeksperter stod klar med munden fuld af advarsler. Men hvorfor skulle han dog lytte til det.

- De ting, jeg var gået ind i, var jo gået ret godt, så med min daværende selvtillid kunne jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle have over 50 pct. chance for, at det ville komme til at gå godt, siger Morten Lund i et interview med Morgenavisen Jyllandsposten, hvor han gør status på de sidste to et halvt år.

Læs også: Danmarkshistoriens største iværksættere

Efter en mislykket investorjagt slap pengene op. Morten Lund måtte erkende nederlaget, lukke avisen og fire måneder senere - i januar 2009 - erklærede skifteretten ham konkurs. Morten Lunds første store forretningsmæssige nedtur var en realitet.

- Jeg har været ked af, at det ikke gik, men tænkt hvis det var gået, så var jeg blevet bindegal. Jeg kunne jo gå på vandet. Faktisk var der et tidspunkt, hvor jeg overvejede, om jeg skulle gå rundt om eller henover søerne i byen, forklarer han videre til Jyllandsposten. 

Naturligt at fejle

Han både taler og skriver gerne om at fejle og mener, at det er naturlig del af det at være iværksætter.

- Matematikken i det her er ret simpel. 8 ud af 10 iværksættere fejler. Så hvorfor fanden skulle jeg ikke også gøre det? Jeg skulle måske ikke have satset hele butikken, men jeg var bare så forblændet af Nyhedsavisen, siger Morten Lund og kalder iværksætteri super forførende.

Læs mere om Morten Lund:

Morten Lund i nyt dansk it-eventyr

Iværksættere søger råd hos en slagen Morten Lund

Morten Lund tæt på at undslippe konkurs