Microsoft-chef lærte respekt for medarbejderne

Da Jørgen Bardenfleth, adm. direktør for Microsoft Danmark, var ung havde han job som stik-i-rend dreng og chauffør i et importfirma. Her lærte han tidligt noget om, hvordan man motiverer sine ansatte.

Jørgen Bardenfleth Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikael Møller Jørgensen
»Direktøren havde stor respekt for sine ansatte. Han sagde aldrig: ‘Gør lige det der.’ Han sagde i stedet: ’Når det passer ind i din plan, gider du så at gøre det her.’ Det var en god måde at motivere på. I stedet for at udstede en opgave, opfordrede han til ansvarsfølelse. Selv om han var den øverste, og jeg var den nederste, så behandlede han mig som en ligemand,« fortæller Jørgen Bardenfleth til Business Søndag.

I et stort interview fortæller Microsoft-chefen om sin barndom og opvækst i et trygt og beskyttet miljø i Holte og om sit møde med det politiske miljø på et kollegium i begyndelsen af 1970erne.

»Der var elleve VSere, mig, der lå i midten rent politisk og så en fyr, der hed Karsten, som havde været i Livgarden. Han havde nok stemt på Dansk Folkeparti i dag. Det var nogle spændende diskussioner. Jeg kan huske, at de der elleve VSere slog korsets tegn ved ham livgarderen. Diskussionen endte altid klokken tre om natten, hvor vi talte om, hvorvidt mennesket var godt eller ondt. Det var det afsluttende emne. Der var en del piger, så der var også en del feminisme blandet ind i det. Det skægge var, at når deres knallert var gået i stykker, så skulle vi reparere den.«

Læs hele interviewet i Business Søndag