Microsoft advarer om farlig fejl

Brugere af Internet Explorer kan få overtaget deres computer af hackere blot ved at besøge bestemte sider på nettet.

Når Microsoft rykker ud med advarsler, er det alvorligt. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helt usædvanligt er IT-giganten Microsoft gået ud med en advarsel om et alvorligt sikkerhedshul i Internet Explorer, som betyder, at hackere kan overtage og fjernstyre folks computere.

Sikkerhedshullet påvirker brugere af Internet Explorer, hvis computere kører enten Windows XP eller Windows Server 2003 som styresystem. Hackere kan overtage computerne, uden at ofrene gør andet end at besøge et netsted, der er blevet hacket. Oftest opstår problemerne, fordi folk henter programmer og andet hjem fra Internet, men her skal man blot have besøgt netadressen for at være i fare. Og det sker typisk ved, at man får tilsendt en spambesked med adressen i.

Arbejder på at rette fejlen

Microsoft er i gang med at lave en programrettelse, som skal hentes og installeres på computerne, men den er ikke klar endnu. Indtil den foreligger og kan hentes via Windows Update, kan man slå de problematiske funktioner fra i Internet Explorer; forklaringen findes (på engelsk) på Microsofts netsted på http://support.microsoft.com/kb/972890#FixItForMe.

Hackere har allerede i godt en uge udnyttet sikkerhedshullet, oplyser IT-sikkerhedseksperter. Tusinder af netsteder er blevet hacket.