Mænd får job gennem netværket

Mænd bruger deres bekendte, når de skal have nyt job, mens kvinder svarer på annoncer. Det er én af de forskelle, som Danmarks Statistik er kommet frem til. Heller ikke i regionerne får folk job på samme måde.

Rekruttering i 1. kvartal 2007 Fold sammen
Læs mere
Foto: Danmarks Statistik
To ud af tre mænd får nyt job gennem deres netværk eller gennem uformelle søgemetoder. For kvindelige nyansatte gælder det kun for halvdelen. Det viser den seneste opgørelse fra Arbejdskraftundersøgelsen, som Danmarks Statistik har lavet.

For mænd er den mest udbredte metode til at finde nyt job gennem venner og bekendte, i alt får hver fjerde mand job på den måde. For kvinderne gælder det kun hver femte.

Til gengæld besvarer kvinderne jobannoncer i stor stil: Sådan får hver tredje kvinde sit job, mens kun hver fjerde mand får job den vej rundt.

Det er ikke kun mellem kønnene, der er forskel, det er også mellem landsdelene. Besvarelse af jobannoncer er den mest udbredte metode i hele landet, toppende i Hovedstaden, hvor hver tredje får job på den måde. Nordjylland er den eneste undtagelse, her får kun hvert femte job gennem annoncer, mens hver fjerde selv kontakter arbejdsgiveren.