Her er de nominerede til Årets Leder 2017

For 16. gang er en række erhvervsledere udvalgt til lederprisen. I finalefeltet befinder bl.a. den snart forhenværende CEO i Lundbeck, Kåre Schultz og Microsofts Marianne Dahl Steensen.

Byline: Pr-foto, Erik Refner, Pr-foto, Niels Ahlmann Olesen, PR-foto Fold sammen
Læs mere

Nu er navnene på kandidaterne til at modtage prisen Årets Leder klar. Den uddeles for 16. gang, og det sker i år 22. november på konferencen Ledelsens Dag i København.

I finalefeltet finder vi Kåre Schultz, snart forhenværende CEO i Lundbeck og kommende CEO for verdens største producent af kopimedicin, Teva i Israel, hvor han bliver chef for 57.000 medarbejdere.

Udfordringen med at forbedre Tevas indtjeningsevne er stor, men den minder om, har Kåre Schultz sagt, om de opgaver, han stod over for, da han for to år siden blev øverste direktør i Lundbeck.

Han får følgeskab af Niels Buss, der CEO for GomSpace i Aalborg. Selskabet er verdens førende producent af nano-satellitter.

Virksomheden blev børsnoteret i 2016, og siden har den nordjyske producent af helt små satellitter på størrelse med en mælkekarton populært sagt sat kurs mod stjernerne, og medarbejderstaben er vokset på mindre end fire år fra godt 10 til et pænt stykke over hundrede i dag.

Der to kvinder i finalefeltet. Marianne Dahl Steensen, der blev direktør i Microsoft Danmark i 2015, hvor hun blev ansat til at stå i spidsen for transformationen af Microsofts danske datterselskab. Hun er en topleder med klare holdninger og blander sig gerne i den offentlige debat om alt fra diversitet til unges digitale kompetencer.

Hun får følgeskab af Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen og fra 1. november bliver ny direktør i KMD, hvor hun får ansvar for forretningsudvikling, strategi, teknologi og kunderejsen.

Jacob Holm, CEO i møbelproducenten og designvirksomheden Fritz Hansen. Virksomheden bag designikoner som Svanen og Ægget kom i foråret ud med det bedste regnskab i sin 145-årige historie.

Komiteen, der har fundet frem til årets fem kandidater, består ud over Svend Askær af headhunter og stifter af The Personal Business Plan Stephen Bruyant-Langer, professor Henrik Holt Larsen, Copenhagen Business School, koncerndirektør for Kunder og HR i ATP Lilian Mogensen, CEO i VISDA – Visuelle Rettigheder i Danmark Torben Gammelgaard, ceremonimester for Kongehuset og selv tidligere prismodtager i 2009 Kim Kristensen og Ledernes pressechef Michael Monty.

Årets Leder 2017, afgøres ved en afstemning blandt danske ledere på Ledernes hjemmeside, www.lederne.dk.

Årets vinder indtræder i et selskab, som blandt andre tæller Nils Smedegaard-Andersen, Jørgen Vig Knudstorp, Johan Bülow og sidste års vinder, direktør Marianne Benzon Nielsen fra Børnecancerfonden.

Formand for Lederne og medlem af komiteen, der nominerer kandidaterne, Svend Askær siger i en pressemeddelelse:

”Ledelse handler i høj grad om at skabe resultater, og alle fem kandidater til at blive Årets Leder 2017 har på hvert sit område leveret bemærkelsesværdige resultater. Jeg synes, der er tale om et af de stærkeste felter i kåringens 16-årige historie, og bredden og tyngden i feltet understreger, at vi har mange exceptionelt dygtige, der skaber resultater.”