Håndværkere tager piller for at komme igennem dagen

Piller er med til at dulme smerterne hos især ældre håndværkere, så de kan komme igennen arbejdsdagen, viser ny undersøgelse.

Foto: VIBEKE TOFT.
Læs mere
Fold sammen

Jo flere år der kommer på, jo flere piller ryger der inden for vesten.

En ny undersøgelse viser, at det især blandt håndværkere over 35 år er udbredt at tage piller for at lindre de smerter, som mange års hårdt fysisk arbejde har forårsaget. Det viser en ny undersøgelse ifølge Ugebrevet A4.

»Det svinger fra et par gange om ugen til et par gange om måneden. De beskriver, at de tager medicinen for enten at få kroppen i gang om morgenen, eller også er det om aftenen, når de kommer hjem på sofaen. For at holde det ud, tager man noget medicin,« siger manden bag undersøgelsen, Jeppe Zielinski Nguyen Ajslev, til Ugebrevet A4.

Han er ph.d.-studerende ved Roskilde Universitet og har interviewet bygningsarbejdere fra otte sjak i Københavnsområdet og Nordjylland.

Undersøgelsen viser, at murere, anlægsarbejdere, stilladsarbejdere og tømrere i de otte sjak regelmæssigt tager Panodil og Ipren samt lægeordinerede gigtpiller.

»Folk har ondt i knæene, i ryggen, de har seneskedehindebetændelse. Mange af de ældre, jeg har talt med, har ondt i lænden og ryggen. Så har nogle ondt i skuldrene og armene. Det rammer meget bredt på de steder, man kender fra den fysiologiske forskning,« siger Jeppe Zielinski Nguyen Ajslev.

Undersøgelsen skal munde ud i en ph.d.-afhandling, som skal være færdig i 2015.