Det ligner en koldskålsrekord

Det varme vejr får danskerne til at tørste efter koldskålen. Mejerierne melder om rekordsalg. Alt i alt er der tale om mange millioner liter.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På tirsdag lover meteorologerne op til 30 grader, og for mange danskere betyder det, at der vil stå koldskål på menuen.

Helt præcist forventer Danmarks største koldskålsproducent, Arla, at de skal producere lige så meget koldskål til på tirsdag, som de gjorde på årets første sommerdag, der traditionelt er den dag på året, hvor danskerne er mest hæmningsløse med deres koldskålindtag. Det skriver Landbrug & Fødevarers netmagasin FoodCulture.dk.


"30 grader vil få rigtig mange til at købe koldskål, og vi forventer faktisk at producere ca. 250.000 liter alene til på tirsdag," oplyser planlægger i Arla, Michael Nøhr.

Ifølge ham er der en direkte sammenhæng mellem vejret og koldskålsproduktionen, og 2011 har da indtil videre også været et rekordår med et salg på hele 7.832.000 liter koldskål og 3.564.485 liter kærnemælk.

Det er den samme vurdering, man får fra konkurrenten Thise, der melder allerede at have solgt fyrre procent mere koldskål i år end på samme tidspunkt sidste år.

"Der er en ligefrem proportionalitet mellem vejrudsigten og vores koldskålsproduktion, men jeg mener dog ikke, at det kun er vejret, der er skyld i den markante fremgang. Også lanceringen af nye produkter har fået folk til i højere grad at vælge koldskål," siger salgsdirektør i Thise, Mogens Poulsen til FoodCulture.dk.