Chefanklager forlader Bagmandspolitiet

Bagmandspolitiet skal på jagt efter en ny chefanklager, for den nuværende, Steen Bechmann Jacobsen, er blevet hyret til en topstilling i Skat.

Chefanklager Steen Bechmann Jacobsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Steen Bechmann Jacobsen har fået job i Skat som fagdirektør i den kommende nye Skattestyrelse. Det skriver han på sin LinkedIn-profil.

Med det nye job kommer han fortsat til at arbejde med økonomisk kriminalitet, blot set fra en anden vinkel.

»Efter 19 spændende og lærerige år i politiet og anklagemyndigheden, skifter jeg d. 15. februar 2018 »branche«, idet jeg tiltræder en stilling som fagdirektør i SKAT (i den kommende nye Skattestyrelse) med ansvar for Særlig Kontrol, herunder bl.a. indsatsen mod organiseret økonomisk kriminalitet og skatteunddragelse. Det bliver vildt spændende, og jeg glæder mig meget til de nye udfordringer,« skriver Steen Bechmann Jacobsen på LinkedIn.

Steen Bechmann Jacobsen har siden januar 2015 været chefanklager hos Bagmandspoliitet, hvis officielle navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Chefen for SØIK siger følgende om chefanklagerens jobskifte.

»Det er en fantastisk mulighed, som Steen har fået, og jeg ønsker både ham og Skat stort tillykke. Han har sammen med vores dygtige medarbejdere været med til at forandre SØIK som organisation, nedbringe sagsbehandlingstiderne og hæve kvaliteten af vores juridiske arbejde. Nu går vi på jagt efter en ny chefanklager, der kan bidrage til at løfte organisationen til et endnu højere niveau,« siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Steen Bechmann Jacobsen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1999. Tidligere har han blandt andet været vicestatsadvokat og stabschef i SØIK, advokaturchef i Københavns Politi og advokaturchef i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.