Chef på traditionel vis

Råd­givningsfirmaet BCG har hentet ny dansk chef internt. Mai-Britt Poulsen overtog tidligere på ugen stillingen.

Mai-Britt Poulsen har brugt hele sit arbejdsliv i BCG, og nu bliver hun chef for den danske afdeling. PR-foto Fold sammen
Læs mere

I sidste uge kom hun tilbage fra barsel, og i tirsdags kunne hun begynde i sin nye stilling som chef for Boston Consulting Groups, BCG, Københavnerkontor.

Mai-Britt Poulsen er stormet frem i BCG, siden hun kom til virksomheden som associate, da hun afsluttede sin master i 2004. Og nu kan hun næsten ikke nå højere. I hvert fald ikke i den danske afdeling.

Den 36-årige Mai-Britt Poulsen er ny chef for virksomhedens danske kontor, hvor hun overtager stillingen efter Ulrik Sanders, der skal stå i spidsen for BCGs globale shipping-afdeling.

Hendes opgave bliver fortsat at have fokus på sine klienter samtidig med, at hun også skal sikre den fortsatte vækst, som BCG har oplevet i Danmark de seneste fem år, hvor firmaet har tredoblet sin størrelse.

»Hvis man kigger på den rejse, vi har været igennem, så skyldes det, at vi har fået godt fat i markedet og har et fantastisk og internationalt team i Danmark, hvor vi har formået at komme ind hos nogle vigtige klienter, hvor vi har skabt værdi. Det har været nøglen,« siger Mai-Britt Poulsen.

Vi fanger hende i en bil i Amsterdam, hvor hun er på vej til møde, og det er meget sigende for hendes dagligdag. Konsulentjobbet sender hende rundt i Europa mandag til torsdag.

I ugens resterende dage er hun 100 procent dedikeret til familien og mor med stort M.

»Hos os er rollerne byttet om, og han er en meget moderne mand og tager sig af vores børn i ugedagene, og så er jeg i den grad mor fredag-søndag og prioriterer familien meget højt dér. Det er sådan, vi har fået det til at fungere,« siger Mai-Britt Poulsen, der også indrømmer, at det nogle gange har været svært.

Derfor spørger hun hvert halve år sig selv, om det stadig er det rigtige, og det hun vil. Det har det været hidtil.

»I virkeligheden føler jeg mig meget privilegeret over det her job, fordi jeg får lov til at arbejde med nogle af de allerdygtigste virksomhedsledere i både ind- og udland,« siger Mai-Britt Poulsen, der blev mor til sit andet barn i januar i år.

»Vi er den moderne familie med tre måneders barsel hver. Det kan man ikke klage over.«

Den nye chef i Danmark har været i BCG siden 2004 og har arbejdet sig op i virksomheden ad den vej, hun selv kalder traditionel. I 2012 blev hun den første kvindelige partner i BCG København.

Hendes ambitioner og vigtigste fokuspunkter for virksomheden er at sammensætte de helt rigtige og bedste teams til at varetage klienterne samt at få forandringer til at ske og sikre, at de bliver implementeret.

For hende er danske virksomheders udfordring i fremtiden at tænke i vækst og digitale mulig­heder.

Et punkt, virksomhederne er meget interesserede i, men skal lære at forstå, fordi det er u­håndgribeligt og en ny æra, hvor man skal turde at gå forrest og tænke innovativt.