Bedre forretning at skrotte bil

Ved årsskiftet blev det gratis at aflevere sin bil til skrotning, og samtidig vanker der en kontant skrotpræmie.

Det blev ved årsskiftet en bedre forretning at aflevere sin gamle bil til skrotning, oplyser Miljøministeriet.

Fra 1. januar blev det helt gratis at aflevere sin gamle bil til skrotning på den miljømæssigt rigtige måde - og samtidig får man stadig udbetalt 1.750 kr. i godtgørelse.

Den nye ordning giver dermed bilejeren en ekstra besparelse i forhold til de tidligere regler, hvor man selv skulle betale for ophugningen.

"Den nye ordning omkring producentansvar betyder, at bilejerne får flere penge i hånden, når de afleverer deres gamle bil til skrotning. Så alt i alt giver det borgerne endnu en god grund til at aflevere deres skrotmodne bil miljømæssigt korrekt, så vi undgår, at gamle bilvrag efterlades på gaden og i naturen," siger Connie Hedegaard.

Bilejernes besparelse skyldes et nyt producentansvar, der trådte i kraft 1. januar. Reglerne om producentansvar placerer nu ansvaret for at modtage udtjente biler hos bilimportørerne.

Producenter og importører er dermed forpligtede til at tage imod udtjente person- og varebiler og samtidig også finansiere omkostningerne ved skrotning af de returnerede biler.

Forpligtelsen gælder for alle biler - uanset hvornår de første gang rullede ud på vejene.