Aros overgår sig selv

To store udstillinger skaber rekordpublikum på det århusianske kunstmuseum, så det nu kun er overgået af Louisiana.

Michael Kviums sære skabninger og potente, strømlinede racere fik folk til at strømme til Aros.

Så mange er gået igennem svingdørene på det århusianske kunstmuseum, at det igen har overgået sig selv, skriver Urban.

Da dørene blev låst 30. januar på årets sidste besøgsdag vidnede antallet af gæster på 368.000 i 2006 om den succes, stedet er blevet.

Tallet er 26.000 større end det første år, 2004, da nyhedens interesse bragte 340.000 indenfor.

I Danmark er Aros blandt kunstmuseer kun overgået af Louisiana i Humlebæk. End ikke Statens Museum for Kunst med central beliggenhed i hovedstaden kan nå Århus-museet.

"Vi har bevaret tiltrækningskraften med fokus på udstillinger med nutidskunst," siger en stolt direktør Jens Erik Sørensen.

"Det beviser publikums behov for de oplevelser og udfordringer, som tidens kunst giver."

De to topscorere, Kvium og racerbilerne, har haft lige mange gæster med 132.000 hver. Racerbilerne kommer højere op, for museet har udvidet udstillingen med to dage, i dag og i morgen, fordi bilerne først bliver hentet af de engelske ejere på torsdag.

På lokalt plan har Den gamle By i en lang årrække været den største publikumsmagnet, men når købstadmuseet opgiver sit besøgstal, vil Aros formentlig overgå det. Museet havde sidste år omkring 350.000 gæster.

Historisk set falder et kunstmuseums besøgstal det tredje år efter åbningen, men ikke her. Sidste år var der 330.000 besøgende på Aros.

Kilde: Urban